ÇevreKıbrısManşet

Kıbrıs Çevre Platformu “sokağa inme”yi ele alacak

Sahir, ilk toplantıda şok eylemlerle sokağa inme, ülkeyi kurtarmak adına doğru yolu bulma, birlikte üretme, öneriler sunmaya yönelik bir yol haritası hazırlanmasının görüşüldüğünü kaydetti.

Kıbrıs Çevre Platformu adına Doğan Sahir, değerlendirme toplantısı yapan platformun, çevre konusunda yaşanan sorunlarla mücadeleye yönelik adımlar atma, eylemler yapma ve öneriler sunmaya yönelik yol haritası hazırlayacağını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Sahir, birçok örgütün bir araya gelerek oluşturduğu platformun ülkede çevre adına yapılan yanlışlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Sahir, Çevre Platformu’nun, ‘kamu haklarını bir yana itip gelecek nesillerin haklarını gasp eden zihniyetlere karşı BM’nin yaptığı çağrısına paralel olarak, ülkede çevreye yapılan saldırılara karşı mücadelesini yükseltmek için ayağa kalktığını’ kaydetti.

Kıbrıs Çevre Platformu’nun giderek artan çevre sorunları ile başa çıkabilmek için artık her hafta saat 17.00’de KTMMOB toplantı salonunda toplanacağını belirtilen Sahir, ilk toplantıda şok eylemlerle sokağa inme, ülkeyi kurtarmak adına doğru yolu bulma, birlikte üretme, öneriler sunmaya yönelik bir yol haritası hazırlanmasının görüşüldüğünü kaydetti.

Toplantıların çevre duyarlılığı ve çevre gailesi olan herkese açık olduğu belirten Sahir, platformun bu kez çok daha güçlü, kenetlenmiş ve çoğalarak, ülkede yanlış giden tüm hukuk dışı ve yasaları ihlal eden uygulamalara ve izinlere karşı dayanışma içinde gereken adımları atacağını aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu