Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Kıbrıs geç kalmış olabilir

Daha önce çeşitli uyarılarda bulunan ve haklılığı gözlemlenen Dr. Petros Karayannis, İngiltere’de rastlanan mutasyona uğramış Covid-19’un Kıbrıs’a gelmiş olabileceğine dikkat çekti

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Daha önce çeşitli uyarılarda bulunan ve haklılığı gözlemlenen Dr. Petros Karayannis, İngiltere’de rastlanan mutasyona uğramış Covid-19’un Kıbrıs’a gelmiş olabileceğine dikkat çekti.

Kıbrıs Rum Bilimsel Danışma Komitesi üyesi ve Lefkoşa Üniversitesi Mikrobiyoloji/Moleküler Viroloji Profesörü Dr. Petros Karayannis İngiltere’de tespit edilen koronavirüsün yeni mutasyona uğramış türünün Kıbrıs’a ulaşmış olabileceğini ve Rum yönetiminin kısıtlama önlemlerinin halihazırda çok geç olduğuna dikkat çekti.

Karayannis “Bu mutasyonlar bir günde görülmez. Büyük bir ihtimalle mutasyona uğramış virüs birkaç haftadan beridir İngiltere’de dolaşıyor. Keza halen İtalya’da, Hollanda’da ve hatta Avusturalya’da saptandı. Bizim İngiltere ile sürekli uçak bağlantımız var ve virüs halihazırda buraya gelmiştir. Dolayısıyla Avrupa ülkelerinde alınmakta olan bütün önleyici tedbirler için biraz geç kalındı” dedi.

Rum tarafındaki bu endişenin, benzer bir şekilde KKTC’de geçerli olması gerektiği üzerinde duran sağlık çevreleri, KKTC’deki sistemin bu gelişmeleri takip etme kapasitesi olmadığını belirterek, “Bu nedenle olayların arkasından sürükleneceğiz. Umarız çok kötü olmaz” değerlendirmesini yapıyorlar.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu