KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği: “Hayvan Kaçakçılığına Ortak Olma!”

Mağusa Limanında yapılan baskın sonucunda 20 den fazla hayvanın adaya hiçbir izni olmadan sokulmaya çalışıldığını açıklayan Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği “Üretilen hayvanların refahları ve yaşam hakları yok sayılıyor. Can değil mal gibi görülüp sömürülerek çoğaltılıyor ve satılıyorlar” dedi

İşte Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği’nin açıklaması:

“Hayvan Kaçakçılığına Ortak Olma!

Satın alınan birçok hayvan, hayvan kaçakçılığının her geçen gün büyümesine neden oluyor. Bugün Mağusa Limanındaki baskın sonucunda 20 den fazla hayvanın adaya hiçbir izni olmadan sokulmaya çalışıldığını ortaya çıkardı.

Gerekli sağlık belgeleri olmayan hayvanların olası taşıyabilecekleri hastalıklar özellikle kuduz ülkedeki hayvanlar için çok büyük bir tehlike oluşturuyor.

Üretilen hayvanların refahları ve yaşam hakları yok sayılıyor. Can değil mal gibi görülüp sömürülerek çoğaltılıyor ve satılıyorlar.

Hayvan ticaretine ve kaçaklığına ortak olmayınız. Hayvanlara yaşatılan zulmün parçası olmayınız.

Mağusa Gümrük Şubesi Kaçakçılık Bölümüne teşekkür ederken denetim ve baskınların artmasını temenni ediyoruz. Bu tür baskınların tamamlayıcı parçası olan Veteriner Dairesinin ada içi üreticiler ve hayvan satılan pet shop denetimlerinin ivedilikle başlamasını temenni ediyoruz. Ayrıca adaya izinsiz sokulmaya çalışılan bu hayvanların kimin yada kimlerin tarafından getirildiğini ve alacakları cezanın ne olacağının bilgisini kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu