KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Kıbrıs kaçaklar için cazip bir ülke olmamalı

Kıbrıs’ın kuzeyini bir kurtuluş yolu olarak görmelerinin nedenini bu ülkeyi yönetenlerin de bizlerin de gerçekçi bir yaklaşımla sorgulamamız gerekiyor

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası usulüne uygun yapılmayan binaların enkazı altında kalan ve hayatını kaybeden insanların mesuliyetini üstünde taşıyan mal sahipleri/ müteahhitleri Türkiye’den apar topar Kıbrıs’ın kuzeyine kaçtılar. Bu normal mi?

Elbette değil.

Kıbrıs’ın kuzeyini bir kurtuluş yolu olarak görmelerinin nedenini bu ülkeyi yönetenlerin de bizlerin de gerçekçi bir yaklaşımla sorgulamamız gerekiyor.

Kıbrıs Türkiye’de suç işlemiş insanlar için neden cazip bir saklanma yeri olarak görülüyor? Bunun sebebi yakın bir coğrafyada olmamız mıdır? Yoksa nasılsa rahatça girip istediğim gibi at koşturabilirim genişliği midir? Dolayısıyla ne olursa olsun çok açık ki Kıbrıs’ın kuzey yarısını Türkiye’de suç işlemiş kişiler kurtuluş alanı olarak görüyorlar.. Arka bahçe derken kara delik haline getirilen  bir coğrafya kaderimiz olmamalı. Türkiye’de yaşanan deprem dolayısıyla giriş çıkışlar kararnameyle kolaylaştırıldı. Elbette bu iyi niyetle yapıldı ve fakat depremle ortaya çıkan ve depremde hatalı olan binaların sahipleri yani bina katillerinin Kuzey Kıbrıs sığınma yeri olmasına zemin olabileceği ihtimali sanırım gözden kaçırıldı, nitekim  şöyle o yönde bir eğilim olduğunu anlıyoruz çıkan haberlerden. Bu kişilerin İki günde gelip ülkeye , para aktarıp ev bile aldıkları yönünde bilgiler geliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu