KıbrısKültür SanatManşetToplumTürkiyeYemek

Kıbrıs kültürünün yöresel lezzetleri 55 kanalda yayınlanacak

25 yaşındaki genç girişimci Tabur’u ziyaret eden ünlü program yapımcısı Şahin ve ekibi Kıbrıs kültürünün vazgeçilmezleri olan Kara Yağ, Gabira, Arı Ballı Hellim, Helik, Samerella, Üzüm Sucuğu ve tabi ki Şeftali Kebabı’nı onun ellerinden tattı.

Baf’lı Doğal Köy Ürünleri işletmecisi 25 yaşındaki genç girişimci Beyit Tabur, genç yaşta kendine kurduğu aile işiyle, hem sevdiği işi yapıyor, hem de bu yolla geçimini sağlıyor.

Üreterek, üretimini Lefkoşa merkezdeki dükkânında pazarlayarak geçimini sağlayan Tabur’un namını Türkiye’den duyan NTV’de yayınlanan Halkın Mutfağı Programı yapımcısı Adnan Şahin Kıbrıs’a geldi.

Tabur’u ziyaret eden ünlü program yapımcısı Şahin ve ekibi Kıbrıs kültürünün vazgeçilmezleri olan Kara Yağ, Gabira, Arı Ballı Hellim, Helik, Samarella, Üzüm Sucuğu ve tabi ki Şeftali Kebabı’nı onun ellerinden tattı.

GIYNIK’a açıklamalarda bulunan Tabur, elinden gelen her şeyi tanıtmayı ve en doğru şekilde aktarmayı hedeflediğini söyleyerek, atalarımızdan getirdiğimiz kültürün devamlılığını sağlamak istediğini aktardı.

NTV Programcısı Adnan Şahin’in Türkiye’de 200’e yakın restoranı olduğunu anlatan Tabur, kendisinin ülkeleri gezerek, yöresel lezzetleri ve kültürleri tanıttığını söyledi.

Tabur, Kıbrıs’a özgü ürünlerin hem yapım aşamasını uygulamalı olarak gösterdiğini, hem anlattığını,  hem de tattırdığını ifade ederek, daha önce Türkiye kanallarında yanlış aktarılan Şeftali Kebabı’nı da yaparak, aslının nasıl olduğunu göstermek istediğinden bahsetti.

Şahin’in kendisine ulaştığını ve Kozanköy’e gelerek çekimi gerçekleştirdiğini anlatan Tabur, bu çekimin 55 ülkede yayınlanacağını ve Kıbrıs kültürünü anlatacağını belirtti.

Tabur, GIYNIK’a son olarak şunları aktardı:

“Tüm çekim ekibine bir ziyafet sunduk ve herkes müthiş bir tatla buluştuğunu, büyük bir hayranlıkla tattıklarını bize aktardı. Adnan abimizin yaptıklarımızı beğenmesi bizim için çok önemliydi. Hem böyle ciddi bir çekim hem de Kıbrıs kültürü lezzetlerini aktarmak için bizi tercih etmelerinden ötürü sonsuz teşekkür ederim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu