GenelKıbrısManşet

Kıbrıs mektebim koleji kurucu cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anısına etkinlik düzenledi

Kıbrıs Mektebim Koleji öğrencileri, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 11. ölüm yıldönümü dolayısıyla bugün okulda bir anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Oğlu Serdar Denktaş, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinliğin sunuculuğunu okulun öğrencilerinden Armin Gūrbūz yaptı. Anı etkinliği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Etkinliğin başında konuşma yapan Serdar Denktaş, herkese organizasyon için teşekkür ederek, yağmurdan dolayı fidan dikimi yapılamayacağını, ancak çocukların önümüzdeki günlerde fidanları dikeceğini ifade etti. Denktaş, çocuklara sadece anma gününde değil, her zaman toprağı sevmeleri, yeşili korumaları ve diktikleri fidanları takip etmeleri tavsiyesinde bulunarak “ onların da sizler gibi serpilip büyüdüğünü gözlerinizle izleyin. Doğa yeşillendikçe, çevre temizlendikçe, güzelleştikçe ülkemiz de güzelleşecektir. Siz de vatana daha fazla sahip çıkacaksınız. Vatana sahip çıktıkça o güzel çevre için de devlete çok daha fazla inançla sahip çıkacaksınız.” dedi. “Denktaş kimdir? Denktaş hepinizsiniz” diyen Serdar Denktaş, “bu devlette başınız dik, özgür ve gururla yaşayabileceğiniz ortamı sizler yaratacaksınız, bizden çok bir şey beklemeyin, bizim yaşımıza geldiğinizde sizin çocuklarınız çok daha mutlu çok daha refah ortamda Kuzey Kıbrıs’ta yaşamaya devam edecek.” diye konuştu. Serdar Denktaş, Çocukların gür sesle ve inançla istiklal marşını okumalarından mutlu olduğunu ifade ederek, çocukları yetiştiren öğretmenlere ve ailelerine teşekkür etti.

5. Sınıf öğrencilerinden Ela Taş ve Fetin Korman’ın Rauf Raif Denktaş’ın hayatını anlattığı anı etkinliği, ardından 5. Sınıf öğrencilerinin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın özdeyişlerini sunması ve 4. Sınıf öğrencilerinin Merhum Denktaş’ın şiirlerini okunmasıyla devam etti. Kıbrıs Mektebim Koleji Kurucusu Onur Mandralı, Denktaş, Uluçay ve Bebek’e plaket takdiminde bulundu. Son olarak Serdar Denktaş, Başkan Dr. Süleyman Uluçay ve Başkan Bülent Bebek, Merhum Denktaş’ın anısına okulun bahçesine birer zeytin fidanı dikti ve çocuklarla fotoğraf çekti. Bugün yapılması planlanan anı ormanına fidan dikimi etkinliği ise önümüzdeki günlerde yapılacak ve okulun bahçesine servi, okaliptüs ve çam ağacı fidanı dikilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu