GenelKıbrısKültür SanatManşet

“Kıbrıs Moda Film Festivali” düzenleniyor

ÖZEL HABER

Cult Experiences ve Fashion Heritage Network Cyprus (FHNC) işbirliği içinde bir ilk

KIBRIS’IN ZENGİN KÜLTÜRÜ

Kıbrıs’ın zengin kültürel mirasını moda ve filmde buluşturmak amacıyla düzenlenecek 1. Kıbrıs Moda Film Festivali (CFFF) 1 Haziran’da Limasol’da yapılıyor. İki toplumdan Kıbrıslı gençlerin bir araya geldiği Fashion Heritage Network Cyprus (FHNC) ile işbirliği içinde Cult Experiences tarafından düzenlenen festivalin Kuzey Kıbrıs’tan da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Festival, (yarışma kapsamında) moda filmi gösterimleri, iki toplumlu defile, ödül töreni ve özel kırmızı halı etkinliğini içeriyor. Yapılan açıklamada, 15 ülkeden gelen başvuruların festivalin, uluslararası alanda da ilgi gördüğü ve küresel çekicilik sağlandığı vurgulandı.

FESTİVALDE NELER VAR?

Limasol Belediyesi yanında etkileyici bir sponsor desteği bulunan festivalde verilecek ana ödüller: En İyi Moda Filmi; En İyi Kıbrıs Yapımı Moda Filmi; En İyi Yabancı Yapım Moda Filmi ve En İyi Moda Fotoğrafı olarak sıralandı. “En İyi Kıbrıs Yapımı” ve “En İyi Yabancı Yapım” kategorilerinin birincileri bu yılki Roma Moda Film Festivali ve New York City Uluslararası Moda Film Festivali’nde de gösterilecek. Limasol Ceti Locale’de saat 13.00’te yarışma filmlerinin gösterimleri ile başlayacak etkinlik saat 21.00’deki ödül töreniyle sona erecek.

FHNC’DEN İKİ TOPLUMLU DEFİLE

Kıbrıs modasının zengin mirasını sürdürülebilir ve çağdaş tasarımlarla korumayı amaçlayan FHNC, 14 yeni moda tasarımcısı ve görsel sanatçısı tarafından hazırlanan bir koleksiyonun sergilendiği bir defile sunacak. Kıbrıs mimarisinden esinlenen tema, Kıbrıs’ın zengin kültürel mirasını ve eşsiz mimari unsurlarını sürdürülebilir moda tasarımları aracılığıyla işliyor. Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek iki toplumlu defilenin ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

MODA TASARIMCILARI

Defilede yer alacak moda tasarımcıları ve sanatçıları Şukufe Aksulu, Elin Yurtdas, İlkan Koral, Rengin Akcan (RA Studios), Mert Özyürekliler (Shirvanna), Andreani Panayides, Anna Demetriou, Anna Michaelidou, Antigone Papageorgiou, Ariana Papadopoulou, Kassandra Baker, Michalis Pantelidis,  Thalis Chrysostomou, Valentina Koutsoudis olarak sıralanırken, etkinliğe giriş 12 Euro olarak belirlendi. Ayrıntılı bilgi https://www.cultexperiences.com/ ve https://fashionheritagecy.com/ adreslerinden sağlanabilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu