GenelKıbrısManşetSpor

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’nun yeni başkanı Salih Yalızat oldu

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’nun seçimli olağanüstü genel kurulu bu akşam yapıldı ve federasyonun yeni başkanı Salih Yalızat oldu.

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’nun seçimli olağanüstü genel kurulu bu akşam yapıldı ve federasyonun yeni başkanı Salih Yalızat oldu.  

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula, yönetim kurulu üyeleri ve üye kulüplerin temsilcileri ile birlikte eski başkanlar Bülent Çıraklı, Hüseyin Akcan ve İnsel Paralik de katılım gösterdi.  

MALİ VE FAALİYET RAPORLARI AKLANDI 

Oluşturulan divan kurulunda başkanlık görevini Dr.Kandemir Berova üstlenirken sekreterlikleri ise Hüseyin Ballı, Duygu Gizem Türkay ve Hüseyin Demirel yaptı. Genel kurulda ilk olarak mali rapor ve faaliyet raporu okunarak üyelerin onayına sunuldu ve raporlar oy birliğiyle aklandı.  

Daha sonra ise başkanlık seçimine geçildi. Mustafa Cevdet’in aday olmadığı başkanlık seçiminde iki aday Metin Senova ile Salih Yalızat yarıştı.  

4-4 EŞİTLİK SONRASI SENOVA ÇEKİLDİ 

Seçimde oy hakkı olan 8 kulübün oyları sonucu 4-4 eşitlik söz konusu oldu. Bu durum sonrasında adaylardan Metin Senova yarıştan çekildiğini açıklayınca Salih Yalızat Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’nun yeni başkanı olarak seçildi.  

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU 

Genel kurulda konuşma yapan federaysonun eski başkanları ve yeni başkan, oluşan birlik, beraberlik  ve aile ortamının aynı şekilde devam etme temennisinde bulunurken bu durumun büyüyen bisiklet camiası için oldukça önemli olduğunu vurguladılar.  

SENOVA DENETEME DE OLACAK 

Yeni başkan Salih Yalızat, federasyonu, kulüpleri ile birlikte özverili bir aile ortamında ve birleştirici bir şekilde yöneteceğini açıklarken başkanlık yarışından çekilen Metin Senova’nın da Denetleme Kurulu’nda yer alacağını belirterek beraber çalışacaklarını söyledi. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu