EkonomiKıbrısManşet

Kıbrıs Türk ekonomisi masaya yatırıldı!

Dünya Bankası’nın “2023 Makroekonomik İzleme Raporu” düzenlenen panelle açıklandı.

Dünya Bankası’nın “2023 Makroekonomik İzleme Raporu” düzenlenen panelle açıklandı.

Artun ÇAĞA

MAKROEKONOMİK İZLEME
Dünya Bankası’nın “Kıbrıs Türk ekonomisi” hakkındaki “2023 Makroekonomik İzleme Raporu” 28 Mayıs’ta Concorde Otel’de düzenlenen bir panelle sunuldu. Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik yardım programı aracılığıyla finanse edilen raporun bu yılki özel sayısı “Maliye politikaları Kıbrıs Türk ekonomisinde gelir eşitsizliklerinin azaltılmasına yardımcı oluyor mu?” başlığını taşıyordu. Panelin katılımcıları arasında çok sayıda akademisyen, iş insanı ve bürokrat olduğu dikkati çekti.

DOĞRUDAN VE DOLAYLI VERGİLER
Panelde, Dünya Bankası Güney Avrupa Program Yöneticisi Goran Tinjic, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Bölüm Sorumlusu Jutta Pomoell-Segurola ve AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Betül Atasayan Gülseven’in açılış konuşmalarının ardından, “2023 Makroekonomik İzleme Raporu’nun sunumu yapıldı. 40 sayfalık raporun en ilgi çekici kısımlarından biri “doğrudan vergiler” ile “dolaylı vergiler” nedeniyle yaşanan sıkıntılar ortaya konuldu. 

ZORLU ZAMANLARDA YOL ALMAK
Dünya Bankası Kıdemli Ekonomisti Natasha Rovo’nun “Zorlu zamanlarda yol almak” başlıklı sunumunun ardından, Dünya Bankası Ekonomisti Metin Nebiler, “Gelir eşitsizliğini azaltmada mali politikaların rolü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumdan sonra etkinliğe davet edilen çok sayıda katılımcı, raporla ilgili sorularını ve değerlendirmelerini yaptı. Rovo ve Nebiler sorulan sorulara cevap verdi.

KRİZLERİN AŞILMASI KONUŞULDU
Etkinliğin ikinci kısmında “Üst üste krizleri ve çoklu zorlukları aşmada politika öncelikleri” başlıklı panel vardı. Dünya Bankası Yerel Koordinatörü İzge Arısal’ın koordinatörlüğünde panelistler: Kamu Maliyesi Uzmanı Zeren Mungan; Akademisyen Resmiye Alpar Atun; Özyalçın Group Direktörü Yaprak Özyalçın ve TürkBankası Grup Yönetici Direktörü Erhan Raif idi. Panelin ardından katılımcıların değerlendirmeleri dinlenirken, etkinliğin kapanış konuşması Dünya Bankası Makroekonomik, Ticaret ve Yatırım Uygulama Yöneticisi Jasmin Chakeri tarafından yapıldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu