KıbrısManşet

“Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yakıt ihtiyacı için açılan ihaleler, peşi sıra iptal edilmeye devam ediyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi tarafından yapılan açıklamada; Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun geleceğinin “hükümet” tarafından bilinçli olarak tehlikeye atıldığı ifade ederek vurgulandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi tarafından yapılan açıklamada; Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun geleceğinin “hükümet” tarafından bilinçli olarak tehlikeye atıldığı ifade ederek vurgulandı:

KIB-TEK’İ BU HALE GETİRENLERDEN HESAP SORACAĞIZ

“Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yakıt ihtiyacı için açılan ihaleler, peşi sıra iptal edilmeye devam ediyor”

“ARADAKİ FARK, TOPLUMUN CEBİNDEN ÇALINMAKTA”… Kurumun ihtiyaç duyduğu akaryakıtın teminine ilişkin ihale süreçlerine dikkat çekilen açıklamada, “UBP-DP-YDP hükümetlerince son iki yıllık sürede çıkılan yedi ihale iptal edilmiştir. İhale ile alınacak olsa taşımacılıkla birlikte 700 dolar ödenecek akaryakıt için bugün 1350 dolar civarında bir ödeme yapılmaktadır. Aradaki fark toplumun cebinden çalınmakta, halkımız yüksek fatura bedellerine mahkûm edilmektedir” denildi.

“İHALESİZ YAKIT BEDELİ 235 MİLYON TL’Yİ AŞTI”… “Halkımız günlerce ve saatlerce süren elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalmakta, maddi külfet altına sokulmaktadır” ifadeleri kullanılan açıklamada; yaşananların bilinçli olarak devam ettirildiği, ihalesiz alınan yatkılara ödenen ek maliyetin 235 milyon TL’yi aştığı vurgulandı.

“YAKIT İHALELERİNDEKİ VURGUNU ÖNLEYECEKLERDİ”… “Erhan Arıklı, Ekonomi ve Enerji Bakanı olarak görevlendirildiğinde, “yakıt ihalelerindeki vurgunu önceleyeceğim” iddiasında bulunmuştu” denilen açıklamada, “Ancak öyle görünmektedir ki; söz konusu iddiaların tam aksine, Ocak 2021’de başlayan ihale iptalleriyle önceden 32-38 dolar arasında değişen navlun ücretlerinin, ihalesiz direk alımlarla 150 dolar seviyelerine kadar çıkarılması başarılmıştır!” açıklamasında bulunuldu.

“CTP, BU KEZ YARGI SÜRECİ DE YÜRÜTECEK”… CTP’nin, geçmişten bugüne KIB-TEK’i yönettiği her dönemde, kurumu olduğundan daha ileri bir noktaya taşımayı başardığı ifade edilen açıklamada, “Halkımızın bilmesini isteriz ki; CTP bir kez daha kurumu düşürülmüş olduğu durumdan çıkaracak bilgi, beceri ve cesarete sahiptir. Ancak bu kez iyi yönetime ek olarak ciddi bir soruşturma ve yargılama süreci yürüteceğimizi ve kurumu bu hale getirenlerden hesap soracağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu