KıbrısManşetSpor

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na siyah çelenk bırakıldı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu yıllardır ‘tek adam’ mantığıyla ve diktatörce bir anlayışla yöneten Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu, KTTF tarihinde görülmemiş büyüklükte skandal bir karara imza attı

GIYNIK ÖZEL

KKTC vatandaşlığı hakkı olmasına rağmen, federasyonun yaptığı bir hata sonucu lisansı TC statüsünde çıkarılan Miracle Değirmenlik Spor Kulübü A2 takımı futbolcusu 17 yaşındaki Batuhan Çınar’ın A takımının Gençler Birliği maçı kadrosunda yer almasını fırsat bilen bazı çevreler, Miracle Değirmenlik Spor Kulübü’nü kural ihlali yaptığı gerekçesiyle KTFF’na şikâyet etti. Öte yandan, GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Batuhan Çınar’ın lisansıyla ilgili durumun; Larnaka Gençler Birliği takımına bizzat KTFF İdari İşler Sorumlusu Eren Şişik tarafından bildirildiği ve Gençler Birliği takımının bu durumdan bu şekilde haberdar olarak şikâyetçi olduğu da iddia edildi.

Bugün yaşanılan bu skandalın ve haksızlığın karşısından durmak için federasyon önüne toplanan Miracle Değirmenlik Spor Kulübü taraftarları ve Değirmenlik halkı  federasyona siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakmadan önce kısa bir açıklama yapan taraftarlar bu haksızlığın kabul edilebilir olmadığını ve bir an önce bu hatadan geri dönülmesini talep ettiler. Yapılan bu yanlışın düzeltilmemesi halinde konuyu hukuki yollarla çözmek için adım atacaklarını ifade eden taraftarlar “KKTC vatandaşı olan ancak federasyonun hatası sonucu T. C vatandaşı olarak gösterilen 17 yaşındaki futbol aşkı ile yaşayan bir gencimizin bu derece kirli oyunlara meze olması ve bu yarışta önünün bu kadar ırkçı bir yaklaşımla kesilmesi kabul edilebilir gibi değil” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu