ÇevreKıbrısManşetToplum

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesi yönetimi tarafındaki bahçede ağaçların kesilmesine sosyal medyada hesabından tepki gösterdi

Sabah iş yerim olan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesi ne görevime geldiğimde adeta beynimden vurulmuşa döndüm. Çok öfkeliyim bu duruma çok…

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesi yönetimi tarafındaki bahçede ağaçların kesilmesine sosyal medyada hesabından tepki gösterdi.

Sendika Başkanı İbrahim Özgöçmen konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özgöçmen; Bir ağaç bir insan sözlerini benimseyen ve hayata bakan biri olarak nefes alan biriyim.

Sabah iş yerim olan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesi ne görevime geldiğimde adeta beynimden vurulmuşa döndüm. Çok öfkeliyim bu duruma çok…

40 yıldır kimseye zararı olmayan bu ağaçları neden veya niçin kesmişlerdir.
İddia o ya; yok dalı birinin üzerine düştü, yok ağaçların kesileceğini hastane yönetimi bilmezdi orman dairesi geldi kesti falan, filan.
Zaten orman dairesine tövbe haşa vahi gelir. Orman dairesine bir talep olmadan gelip ağaç mı keser hadi geldi diyelim hastane yönetimine haber vermeden hastane içerisinde ağaç mı keser. Bu numara sökmüyor artık karnımız tok.

Bu durum hastanemizde ilk değil anladığım kadarı ile sonda olmayacak, Ne hikmetse her defasında bir bahane bulup ağaçların kesilmesini sağlıyorlar, daha öncede kan bankası yanındaki ağacı kesmeye kalktıklarında güçlükle engelleye bildim. Sonrasında hastane içerisinde bulunan efgalitto ağaçlarını kestirmişlerdi o dönem yurt dışındaydım engelleyemedim gerekçeleri ise arabalarının üzerine yaprakların düşmesi, dama ağaç pisliği bulaşmasıydı.
Halkın sıcak yaz günlerinde altında gölgelendiği doğaya temiz oksijen veren bu ağaçların bilinçsizce kesilmesi veya kestirilmesi cinayetle eş değerdir.
Bugün sabah sosyal medya hesabımda da yazdığım ve belirttiğim gibi bu katliamın sorumlusun hastane idari makamlarının olduğu açık bir gerçektir.
Kesilen ağaçların köklerine söz verdiğim gibi Protesto amaçlı hastane yönetimi bölümlerinin isimlerini levha olarak astım.

Açık ve net söylüyorum bu alanda kesilen ağaçların yerine 20 tane yeni ağacı ekeceğim itirazı veya şikâyeti olan var ise çıksın söylesin bizde bilelim. Diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu