KıbrısManşetToplum

Kıbrıs Türk sivil toplum örgütleri: “Hükümeti bu yanlış kararından geri dönmeye davet ederiz”

Kıbrıs Türk sivil toplum örgütleri, 1.000 konut projesinde çalışmak üzere tüm toplumun katılımına açarak Kıbrıs Türk Dayanışma Platformunu oluşturduklarını açıkladı

Kıbrıs Türk sivil toplum örgütleri, 1.000 konut projesinde çalışmak üzere tüm toplumun katılımına açarak Kıbrıs Türk Dayanışma Platformunu oluşturduklarını açıkladı.

Kıbrıs Türk sivil toplum örgütleri olarak depremin olduğu ilk günden beri bir araya gelerek yaraların sarılmasına bir nebze olsun katkı koyabilmek için gece gündüz demeden çalışmaktayız.

Bu düşünce ile evsiz kalmış insanlarımızın acil ihtiyacı olan konut ihtiyacına yardımcı olmak amacıyla 1.000 konut projesini ortaya koyduk. Bu çerçevede çalışmak üzere tüm toplumun katılımına açarak Kıbrıs Türk Dayanışma Platformunu oluşturduk.

Platform olarak küçük büyük demeden gelecek olan maddi ve manevi katkıları toplumsal dayanışmamızla bütünleştirilerek Kıbrıs Türkünün dayanışma simgesine dönüştürme hedefi ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Projenin hız kazanmasını beklediğimiz bir dönemde Hükümet, ne bizlerle ne de diğer sivil toplum örgütleri ile herhangi bir görüş alış verişinde bulunmadan düzenlemeye gitmiştir. Bu çerçevede vergi ve maaşlarda kesintiye gitmiş, vergi ve harçlarda artış öngören yasa gücünde kararname çıkarmıştır. Gerek vergi düzenlemeleri gerekse kesintilerle ilgili olarak platform üyeleri haberdar olmadığı gibi gönüllülük halinde çok daha fazlasını vermeye hazır olan Kıbrıs Türk Halkına karşı rencide edici bir davranış sergilenmiştir.

Hükümeti bu yanlış kararından bir an önce geri dönmeye davet ederiz.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu