GenelKıbrısManşetSağlık

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, ailelere 5-11 yaş aralığındaki çocuklarını aşılatma çağrısında bulundu

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Biontech-Pfizer aşısı çocuk dozu ile aşılanan çocuklarda herhangi bir orta veya ağır yan etki gözlenmediğini, uygun doz aşıların 5-11 yaş grubu için güvenli olduğu vurguladı ve ailelere 5-11 yaş aralığındaki çocuklarını aşılatma çağrısında bulundu

“ÇOCUKLARINIZI GÜVEN İÇİNDE AŞILATABİLİRSİNİZ”

“AŞILAR 5-11 YAŞ GRUBU İÇİN GÜVENLİ”… Çocukların COVID-19 ile enfekte olma olasılığının yetişkinler kadar olduğuna, son yaşanan vaka artışlarının vakaların %30’unun çocuk yaş grubunda olduğunu gösterdiğine dikkat çeken KTTB, çocukların Covid-19’a karşı mutlaka aşılanması gerektiğini vurguladı. KTTB tarafından yapılan açıklamada, 5 yaş üstü çocukların aşılanması ile Covid-19 enfeksiyonu geçirme ihtimallerinin ciddi oranda düşeceği de ifade edildi. ABD’nin Ekim 2021, Avrupa Birliği ülkelerinin ise Kasım 2021’den beri 5-11 yaş grubu çocuklara Biontech-Pfizer aşısı çocuk dozu yapmaya başladığı kaydedilen açıklamada, KKTC’deki çocukların da bu aşıya erişimlerinin olmasının pandemi ile mücadele açısından çok önemli olduğuna işaret edildi.

“AŞISIZ İNSANLARIMIZIN KAYBEDİLMESİNİ ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUZ”… Pandeminin bu döneminde, KKTC’de ve tüm dünyada özellikle Omicron varyantın hakim olması ile vaka sayılarında ciddi artış görüldüğü ifade edilen açıklamada, “Aşısız insanlarımızın kaybedilmesini üzülerek takip etmekteyiz. Kayıplarımızı azaltmak ve hayata devam edebilmemizin yolunun maske, mesafe, hijyen, bulunduğumuz ortamların havalandırılması, aşılama ve artık enfekte kişilerin zamanında tedavisi olduğu açıktır” denildi.  Pandeminin başından beri dünyada milyonlarca 3-11 yaş aralığındaki çocukta COVID-19 enfeksiyonu görüldüğü ve genellikle hafif enfeksiyona neden olsa da, çocuklarda da ağır enfeksiyon, hastaneye yatış ve kayıp görülebildiği ifade edildi.

“AŞI HER ÇOCUĞUN HAKKIDIR”… 5 yaş üstü çocukların aşılanması ile Covid-19 enfeksiyonu geçirme ihtimallerinin ciddi oranda düşeceği ifade edilen açıklamada, Çocuk dozu m-RNA aşıları rutin kullanma girmeden önce yapılan çalışmada 3109 çocuğun aşılandığı ve herhangi bir orta veya ağır yan etki gözlenmediği belirtildi. COVİD-19, SARS-Cov-2 enfeksiyonunun hem erişkinlerde hem de çocuklarda ciddi, ağır hastalığa, hayati risk oluşturan sonuçlara neden olabildiğine dikkat çekilen açıklamada bu nedenle çocukların aşılanması çağrısı yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu