GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Kıbrıs Türk Torpil Kurumu!

Sınavla işe girenlerin dahi şaibeyle anıldığı Kıb-Tek’e yapılan sınavsız-münhalsiz 63 istihdam, ‘toplumun adalet duygusu ve adayların hakları için’ mahkemeye taşınıyor

Sınavla işe girenlerin dahi şaibeyle anıldığı Kıb-Tek’e yapılan sınavsız-münhalsiz 63 istihdam, ‘toplumun adalet duygusu ve adayların hakları için’ mahkemeye taşınıyor.

AVCIOĞLU: KIB-TEK ARTIK HALK DEĞİL, AİLE ŞİRKETİ
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Eski Üyesi ve Halkın Partisi Merkez Yürütme Organı üyesi Yusuf Avcıoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki ‘şaibeli sınavlar’ ve ‘torpille yapılan sınavsız istihdam’ iddiaları sonrası, “Kıb-Tek artık halk değil, aile şirketi” yorumunda bulundu. Avcıoğlu yaptığı açıklamada, Kıb-Tek’te işe başlayabilmek için gereken şartın “UBP-DP-YDP üyesi olmak veya üyelerinden oluşan ailelere mensup olmak” olduğunu ifade etti. “Bir yönetim kurulu üyesinin oğlu ve gelini her ikisi de, bir yönetim kurulu üyesinin oğlu, bir yönetim kurulu üyesinin damadı, bir yönetim kurulu üyesinin nişanlısı, emekliliğine 10 yıl kalmış ‘Gençler’ ve daha nicesi “diyen Avcıoğlu, toplamda 149 kişi Kıb-Tek’de iş başı yaptığını ve tek kriterin de UBP-DP-YDP mensubu olmak olduğunu savundu.

TUĞCU: AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİLERİYLE İSTİHDAM EDİLDİLER
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, sınavla girenlerin dahi şaibeyle anıldığı Kıb-tek’te, sınavsız-münhalsiz 63 istihdamı toplumun adalet duygusu ve adayların hakları için mahkemeye taşıma kararı aldıklarını duyurdu. Kıb-tek sınav ve münhalleri yapılmadan önce de birçok kez basın açıklaması yaparak, bu sınav ve münhallerle ilgili şaibe ve soru işaretlerini ortaya koyduklarını ancak muhalif kanadın da konuyu sahiplenmemesi nedeniyle geniş kitlelerin dikkatini bu yöne çekemediklerini kaydeden Tuğcu, bugün gelinen noktada, sınavlara girerek işe alınanlar için dahi şaibeler oluştuğunu, bunun yanında da 63 kişinin sınavsız ve münhalsiz, ahbap-çavuş ilişkileriyle kuruma istihdam edildiğini açıkladı.

ÖZERSAY: SONRADAN BUNUN TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYACAK
“Bu gayrimeşru hükümeti gittiği yere kadar gitsin, ne yapalım” derseniz bir sene sonra yönetecek bir devlet ya da içi boşaltılmamış bir kurum bulamayacaksınız” diyen Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Bu gayrimeşru hükümet, Meclis boykotu, Meclisten çekilme, genel grev gibi yöntemlerle ve sivil toplumun muhalefetle birlikte ortak hareketiyle istifaya zorlanmadığı sürece yıkım her zamankinden çok daha büyük olacak” diyerek, sonradan bunun telafisinin de mümkün olmayacağını vurguladı.

TALAT: SONRA MIZIKÇILIK YAPMAK YOK
Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ongun Talat, da Kıb-Tek’e sınavsız istihdam edilenlere seslenerek, “Ayrıcalıklı bir azınlığa karşı koskoca bir halk kazandığında, adaletli bir seçme sistemiyle bir münhale başvurur, kendi hakkınızla yeniden bir yerlere girersiniz” dedi. Devran döndüğünde toplumsal adaletin sağlanması için bazı adımların atılması gerekeceğini söyleyen Talat, “Sonra mızıkçılık yapmak yok” diye de ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu