GenelGüney KıbrısManşet

Kıbrıs Türkleri’ne katliam yapan Rum terör örgütü EOKA’nın yıldönümü

Kıbrıs’ı kana bulayan, Kıbrıs Türkleri’ne katliam yapan Rum terör örgütü EOKA’nın silahlı eyleme başlama tarihi olan 1 Nisan 1955’in yıldönümünü anmak amacıyla Güney Kıbrıs genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Alithia gazetesi ve diğer Rum gazeteleri, EOKA’nın silahlı eyleme başlama tarihi olan 1 Nisan 1955’in yıldönümü nedeniyle bugün yapılacak etkinlikleri duyurdu.

Habere göre DİSİ Başkanı Annita Dimitriu, bu sabah Lefkoşa’nın güneyindeki “Apostolos Varnava” Kilisesinde düzenlenecek ayine katılacak.

Dimitriu daha sonra Cezaevi avlusundaki EOKA’cı mezarlarını ziyaret ederek, çelenk koyacak.

Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu, 25 Mart 1821 ve 1 Nisan 1955 yıldönümleri nedeniyle dün düzenlen ayinde yaptığı açıklamada, bu iki tarihin önemini vurgulayarak, “bu mücadelelere övgüler” yağdırdı.

Yoannu konuşmasında ayrıca “EOKA mücadelesinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulmasının temellerini atarak, Kıbrıs Helenizmi tarihine parlak sayfalarla kaydedildiğini” savundu.

 

Rum Eğitim Bakanı: “Çocukların ve gençlerin eğitimi geliştirilmeli”

 

Haravgi gazetesine göre Eğitim Bakanı Athina Mihailidu, 1 Nisan 1955 nedeniyle yaptığı açıklamada “ülkeyi ‘işgal’ askerlerinden, müdahale haklarından kurtaracak yaşayabilir ve işlevsel bir çözümün sağlanması için mücadele etmekte fayda olduğunu” savundu.

“Bu gidişat için çocukların ve gençlerin eğitiminin daha da geliştirilmesinden” söz eden Mihailidu, mücadele ile özgürlük ilke ve değerlerinin korunmasının devam ettirilmesinden de bahsetti.

Mihailidu ayrıca 1 Nisan 1955 “mücadelesine” de övgüler yağdırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu