GenelKıbrısManşet

Kıbrıslı Rumlardan Paskalya öncesi ayin

Kıbrıslı Rumlar, dün Güzelyurt’taki Ay. Mamas Kilisesinde ayin yaptı

GÜREN TİLKİ

Kıbrıslı Rumlar, dün Güzelyurt’taki Ay. Mamas Kilisesinde ayin yaptı

Yaklaşık 500 Kıbrıslı Rumun katıldığı ayini “Omorfo Metropoliti” Neofitos yönetti

Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı polisler, Kıbrıslı Rumlara giriş kapısından kiliseye eşlik ederken, geniş güvenlik önlemi de aldı

500 KIBRISLI RUM GÜZELYURT’TA AYİN YAPTI

Kıbrıslı Rumlar, önümüzdeki hafta kutlayacakları Paskalya öncesinde dün Güzelyurt’taki Ay. Mamas Kilisesi’nde ayin yaptı. Rumların en önemli dinsel mekanlarından biri olan Ay. Mamas’taki ayini “Omorfo Metropoliti” Neofitos yönetti. 500 civarında Kıbrıslı Rum, Güzelyurt’ta düzenlenen ayinine katılmak üzere dün adanın kuzeyine geldi. Özellikle Bostancı sınır kapısından otobüsler ve 100’ü aşkın otomobille Güzelyurt’a gelen “Omorfo” kökenli Kıbrıslı Rumlar, ayinden sonra da bir süre daha bölgede kaldı. Çok sayıda Rum, eski evini de ziyaret etmeyi unutmadı.

GENİŞ GÜVENİK ÖNLEMİ ALTINDA

Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, ayin nedeniyle bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah erken saatlerde geçişlerin başlamasıyla birlikte güzergah boyunca kısa mesafeli aralarla polis ekipleri yerleştirilirken, trafik ekipleri toplu taşıma araçlarına geçiş kapısından kiliseye kadar eskortluk yaptı. Ay Mamas Kilisesi’ne geniş güvenlik önlemi altında gelen Kıbrıslı Rumlar, kiliseye girerken de “her ihtimale karşılık” kontrolden geçirildi. Polisin güvenlik önlemlerinden rahatsızlık duymadıklarını söyleyen bazı Kıbrıslı Rumlar, vatandaşların yakın ilgisini de memnuniyetle karşıladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu