KıbrısManşetSağlıkToplum

Kibrit, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü için mesaj yayımladı

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler (KTÖO) Derneği Başkanı Günay Kibrit, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü için mesaj yayımladı

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler (KTÖO) Derneği Başkanı Günay Kibrit 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü için mesaj yayımladı. Mesajında “Dünya Engelliler Farkındalık Günü, aynı zamanda engellilerin haklarına saygı gösterilmesi, eşit fırsatlar sunulması ve toplumda ayrımcılığın önlenmesi için de bir fırsattır.” diyen Kibrit mesajının sonunda eşitlik, hak ve adalet aralığında olduğumuzu da vurguladı.

KTÖO Derneği Başkanı Günay Kibrit mesajı şu şekilde:

Dünya Engelliler Farkındalık Günü, her yıl 3 Aralık’ta dünya genelinde gündem olan bir etkinliktir. Bu özel gün, engellilik konusunda farkındalık yaratmayı, toplumda engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi ve engellilerin haklarına saygı göstermeyi amaçlar. Dünya Engelliler Farkındalık Günü, aynı zamanda engellilerin haklarına saygı gösterilmesi, eşit fırsatlar sunulması ve toplumda ayrımcılığın önlenmesi için de bir fırsattır. Engellilerin yaşadığı zorluklara çözüm bulmak, engelli bireylerin potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarmak ve toplumda tam katılımlarını sağlamak için bu özel günün önemi çok büyüktür.

Oysaki bizim ülkemizde bu özel gün, anlamlarının dışında değerlendirilen tüm özel günler gibi değerlendirilmeye devam etmektedir. Konu ile alakalı sivil toplum örgütlerinin idarecileri, Devlet yetkililerimize ziyaretlerini gerçekleştirip istem paketlerini her yıl olduğu gibi sunmaya devam edecekler. İdarecilerimiz de hiç merak etmeyiniz biz hep yanınızdayız, sizleri çok seviyoruz, bakın daha dün ilaç alamadığınız, tıbbi malzeme eksikliğinden evlerinizde kapalı kaldığınız, sokağa çıkıp toplumla karışamadığınız için en az sizler kadar üzgün ve kızgınız, bunları size yapanlara lanet olsun diyecekler. Bir de “Hadi siz çalıp oynayınız, şarkılar söyleyiniz biz de bakın ne güzel alkışlıyoruz sizleri” ve benzer söylemleri havada uçuşacak. Fotoğraf çekmeyi de unutmayacaklar biz engellilerle birer bibloymuşuz gibi. Sonrasında da boy boy sosyal medya sayfalarında paylaşımlar en değerlilerimiz diye. Peki yarın ne mi olacak?

Sadece 4 Aralık Pazartesi olacak. İlaç olmadığı için çırpınışlarımız, bağırışlarımız öfkemiz, tıbbi malzeme olmadığı için ağlamalar yalvarmalar, analar ise “Allah’ım çocuklarımın canından önce benimkini alma” duaları ile ne yazık ki devam edecek.

Ta ki 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına kadar. İşte tam da bu yüzden bu üç eşitlik-hak-adalet aralığındayız. Hep aralıkta kalmaya da devam edeceğiz.

Bu satırları tam bitirirken, hükümetimizden bir müjde düştü telefonuma “17 yıl sonra ilk” diye 1 Aralık itibarı ile engelli istihdamı yaptık”

Tüm engellilerimize hayırlısı olsun!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu