GenelManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanları ile bir araya geldi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı. Biz birlikten, beraberlikten yanayız. Siyaset sorun yaratmamalı, çözüm için olmalı." dedi. Kılıçdaroğlu, "Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir." diye konuştu.

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça partiler ve ittifaklar arası görüşmeler de devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi.

TBMM’de bulunan HDP Grup Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı bir saat sürdü.

Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin pek çok sorununu görüştük. Bağımsız, tarafsız yargı, hukuk devleti mutlaka olmalı. Sosyal devlet olmalı, temel hak ve hürriyetler mutlaka korunsun, kayyum uygulamasının olmaması gerektiğini ifade ettik. Demokrasiyi savunuyorsak, her ortamda savunmalıyız. Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı. Biz birlikten, beraberlikten yanayız. Siyaset sorun yaratmamalı, çözüm için olmalı. Parti kapatılması arayışları doğru değil. Kadına şiddetin son bulması lazım. Yargıçlar siyasal baskılara direnmeli. Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM’dir. Milletin iradesiyle bütün sorunlar çözülür. Demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Herkesi kucaklayan bir başlangıç yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Buldan ise, “Türkiye halklarının bizden beklentilerini konuştuk. Dolayısıyla bu beklentiler doğrultusunda bize vermiş olduğu bu bilgiler doğrultusunda bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Ancak şunu ifade etmek isterim ki sayın başkanı bugün burada ağırlamamızın sebebi, Kürt sorununun TBMM’de çözümünden yana olduğunu göstermek amaçlıydı.” dedi.

Sancar da, “Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede konuştuğumuz konuları kurullarımıza taşıyacağız. İttifak ortaklarımızla görüşeceğiz, bir iki gün içerisinde basına daha ayrıntılı bir açıklama yapacağız.” diye konuştu.

HDP, Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart’ta yapacağı ziyaretin sel felaketi nedeniyle ertelendiğini duyurmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu