GenelKıbrısManşetSpor

Kim bu ajan!

Spor federasyonlarının ve sporu yönetenlerin haberi olmadan içerden sızdırılan belge ile daha Bakanlar Kurulu onayına sunulmayan federasyonların 2021 yılı devlet katkıları ortaya çıktı.

BAKANLIKTA SIZMA VAR

Ülke sporunu yönetenler bir süredir spor federasyonlarının 2021 yılı için alacağı devlet katkısı payları konusunda çalışmalarını sürdürüyordu. Bu çalışmaların sonuna gelinirken henüz Bakanlar Kurulu onayına sunulmadan, spor federasyonlarının alacağı bütçeler ortaya çıktı. Spordan sorumlu bakanlık, Spor Dairesi ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun haberi olmadan spor federasyonlarının 2021 yılında alacağı devlet katkıları birileri tarafından basına sızdırıldı.

FEDERASYONLAR TEPKİLİ

Ortaya çıkan rakamlar tartışmaları da beraberinde getirirken federasyonlar arasında ciddi tepkilere neden oldu. Belirlenen bütçelerde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yer almazken geriye kalan 31 federasyonun alacağı bütçeler rakamlarla ortaya kondu. Toplamda 7 milyon 705 bin TL’lik katkı yapılacağı hesaplanan 31 federasyon içinde rakamların dağılımları da federasyonlar tarafından oldukça sert tepkilerle karşılanıyor. Futbolsuz geçen bir sezonda futbolun bütçesinin daha sonra belirlenmesi ve 31 federasyonun toplam rakamına yakın ya da daha fazla bir bütçeyi yeniden alması bekleniyor.

İşte Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulan 2021 spor federasyonları bütçesi;

Diğer Haberler

Başa dön tuşu