KıbrısManşetSiyaset

Kimin umrunda

15-20 gün içinde elbette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bundan bizde payımızı alacağız. Üstelik mevcut ekonomik yapımızdan dolayı en ağır şekilde bunu tecrübe edeceğiz

Rusya-Ukrayna savaşının global ölçekte ekonomiyi olumsuz etkileyeceği tartışma kaldırmaz bir gerçek. Bunu önümüzdeki süreçte çok daha fazla hissedeceğiz.

Savaş devam ediyor, gaz ve akaryakıt fiyatlarında savaşa bağlı olarak gelişen olumsuz yansımaları görebiliyoruz.

Ve fakat Kuzey Kıbrıs’ta bu savaşın sebep olduğu ekonomik bir yıkım henüz söz konusu değil. Dolayısıyla bizim pandemi ve hali hazırda yapısal bozukluklardan mütevellit kötüye giden iktisadi aktivitelerin Rusya-Ukrayna savaşı ile bir bağlantısı şu an yok. Ancak 15-20 gün içinde elbette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bundan bizde payımızı alacağız. Üstelik mevcut ekonomik yapımızdan dolayı en ağır şekilde bunu tecrübe edeceğiz.

Bugün itibariyle ülkedeki  ekonomik göstergelere baktığımız zaman iflas etmiş bir mali yapı görüyoruz.

Fakat çok ilginçtir  gerek pandemi öncesi gerek pandemi sonrası ve pandemi devam ederken gelen Rusya-Ukrayna savaşı birçok alanda olumsuz etkilerini sürdürürken özellikle ekonomik zeminde oluşan derin enkazın altından kalkmak eğer mümkün olacaksa bunun  çok uzun yıllar alacağını hesaba katarak önlemler almamız gerekirken maalesef benim gözlemlediğim şu ana kadar tüm dünyayı etkisi altına alan ve önümüzdeki süreçte olumsuz yansımaları çok daha yoğun şekilde hissedilecek Rusya-Ukrayna savaşının sonuçlarına dair herhangi bir öngörünün üzerinde devlet olarak planlama yapılmadığını görüyoruz. Böyle zamanlarda olsun devlet olduğumuzu hatırlayarak bir kabile düzeninde dahi göremeyeceğimiz umursamazlığı bir tarafa bırakmayı başaramadık, başaramadılar.

Bir umutla siyasi istikrar sağlamak adına girilen erken genel seçimler biteli 2 ay oldu.

Bu süre zarfında  ne hükümet ne de meclis bir çalışma düzeni oluşturamadı. Ülkede her gün biraz daha fazla hissedilen ekonomik olumsuzluklar yanında, hastaların ilaç bulamadığı bir dönemde, halkın büyük çoğunluğunun satın alma gücünü bütünüyle yitirdiği bugünlerde o kadar çok konu çözüm beklerken yaklaşık 2 ayın bu şekilde heba edilmesi kabul edilemez.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu