KıbrısManşet

Kimse kusura bakmasın! Alkışlamakla bitmiyor

1. Dalgayı ucuz atlattık ama peki ya şimdi 2. dalgadan nasıl kurtulacağız bir fikri olan var mı?

Ülkemizde ne pandemi hastanesi, ne yeterli PCR test kiti ne yeterli sayıda sağlık çalışanı ne de koronayı önleyebilecek bir altyapımız var.

Hal böyleyken ülkeye gelişlerin başlamasıyla birlikte 2 gün içinde 3 pozitif vakayla karşılaşmamız, gidişatın hiç de iyi olmadığının göstergesi.

Tüm bunlar bizim 1. dalgayı belki de tamamen şansımızdan dolayı ucuz atlattığımızı işaret ediyor ama peki ya şimdi 2. dalgadan nasıl kurtulacağız bir fikri olan var mı?

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgeçmen de herkes gibi endişelerini, sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımıyla Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’ye sitem etti.

“Sayın BAKAN hiç kusura bakmasın!
Öyle sağlık çalışanlarını ayakta alkışlamak la olmuyor bu işler.
Meslektaşım Enver Bozkurt geçirdiği beyin ameliyatı sonrası tedavisine Türkiye’de devam edilmesine karar verildi. Ancak bunun içinde ambulans uçağa ihtiyaç duyuldu ve konu BAKANa iletildi.
Sonuç tabiki olumsuz.!
Bir bakan bürokrat yada zengin olsaydı eğer karar ne olurdu herkesin vijdanına bırakıyorum.!
Çok mu zordu bir bakanlar kurulu kararı alıp Enver hemşirenin nazarında tüm hemşireleri tamda pandemi sürecinde ikinci dalga başlamak üzereyken mutlu etmek,onları değerli hissettirmek.!?
Çok mu zordu söyleyin,yoksa bunuda mı düşünemediniz.!
Yazıklar olsun…!
Çok şükür duyarlı vatandaşlar ve hemşireler sayesinde toplanan yardımla Enver hemşiremiz yarın ambulans uçakla Türkiye’ye götürülüyor. Ve daha da yardıma ihtiyacı olacağı aşikar. Kalbimiz dualarımız kendisiyle,tez zamanda sağlıkla aramıza dönmesi ailesine kavuşması ümidiyle.
Ve sözüm ona yatın kalkın Enver hayata tutunsun yoksa oraları dar gelecek size.!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu