GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

 Kimsenin umurunda değil ama

Hükümet edenler golifa dağıtır gibi vatandaşlık dağıtıyorlar. Yeryüzünde görebileceğiniz en ucuz zahmetsiz vatandaşlıklar bizim coğrafyamızda dağıtılıyor

Bu ülkede vatandaşlıkları kim veyahut kimler dağıtıyor?

Gelmiş geçmiş tüm hükümetler.

Haliyle şimdi de hükümet edenler golifa dağıtır gibi vatandaşlık dağıtıyorlar. Yeryüzünde görebileceğiniz en ucuz zahmetsiz vatandaşlıklar bizim coğrafyamızda dağıtılıyor.

Bu kadar küçük ölçekli bir ülkenin taşıyamayacağı oranda bir nüfus artışı yaşanıyor buralarda.

Bunların hepsi vatandaş değil elbette. Ve fakat bu rezil anlayış içinde ülkeye adımını atan herkes burada vatandaş olabileceğini düşünüyor. Yani o kadar basit bir konu olarak görüyorlar bunu.

Yaşanan tezat ise şu; Ülkede

gelişigüzel vatandaşlık dağıtan  sözde ülkeyi yöneten hükümet değilmiş gibi kalkıp vatandaşlıkları derhal durdun diyen hükümet vekilleri dahi var. İş o derece çığırından çıkmış durumdadır vatandaşlık mevzusu…

Bu arada enflasyon  yükseliyor, pahalılık her haneyi boğuyor.

Gelir adaletsizliği sosyal katmanları yok ediyor.

Türk Lirası her gün biraz daha değer kaybederken, döviz yükselmeye devam ediyor.

1 Sterlin neredeyse 40 Türk Lirasına tekabül ediyor.

Bizim ülkemizde ticari faaliyet gösteren  her sektörün baz aldığı para cinsi döviz üzerinden işlem görüyor ki gıda ürünleri de buna dahil. Lakin gel gelelim ülkeyi yönetenlerin bu anlamda ortaya koydukları gözle görülür bir çaba yok. Gelir adaletsizliği ülkede  fırsat eşitliğini yerle bir ediyor.

Barınma, Enerji, Gıda, Ulaşım, Bugün eğitim ve Sağlık gibi giderlere hane halkının aylık bütçesinde yapmak zorunda olduğu harcama en az yüzde 72 civarındadır.

Dolayısıyla burada  marifet asgari ücreti artırmak değildir, marifet adaleti sağlamaktır. Bu adaletin bir ayağını oluşturan piyasayı denetleyerek aşırı olarak artan ürünlerin fiyatlarını aşağıya çekecek çalışmaları yapmaktır. Bilhassa  küçük ve orta büyüklükteki işletmelere ciddi Prim Desteği ve Maaş Hibe Desteği paketi kurgulanmalı.

Hayatı ucuzlatmak ve  özellikle dar gelirlilere yaşam koşullarında bir rahatlatma getirebilecek önlemlerin ivedilikle alınması gerekirken, hükümet edenlerin umursamaz yaklaşımları ile süreç büyük bir çoğunluğun belini doğrultmasına izin vermiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu