KıbrısManşetSiyasetToplum

Kimsenin umurunda değil

Kim kurultay yapar kim yapmaz zerre kadar toplumu ilgilendirmiyor, bu nedenle UBP'nin kendi içindeki hesap kitap halkın geçim derdini ortadan kaldırmıyor

Kim kurultay yapar kim yapmaz zerre kadar toplumu ilgilendirmiyor, bu nedenle UBP’nin kendi içindeki hesap kitap halkın geçim derdini ortadan kaldırmıyor. TL’nin yitirdiği değer bir yana, enflasyonun durdurulamaz gidişatı çoğunluk bir kitleye zor günler yaşatmaktadır.

Ve fakat bunun yanında ülkede gözle görülür bir gerçek daha var. Nedir o? Bugün bir tarafta evine zar zor ekmek götüren veya hiç götüremeyen insanların sayısı çoğalırken, bir tarafta da devletin motivasyon kazandırdığı  kayıt dışı ekonominin yarattığı haksız kazançla belli bir kesimin aşırı bir zenginlik elde ettiğini görebiliyoruz. Bu gelir dağılımındaki bozukluk kimseyi yanıltmasın.

Ülkede güllük gülistanlık bir durum yoktur.

Ve fakat buna rağmen ülkeyi yönetenlerin hiçbir alanda olmadığı gibi ekonomi alanında da yürüttüğü bir politika yoktur… Hoş bu anlamda duydukları bir kaygı da yoktur. Ülkeyi yönetenler de, onlara muhalefet edenler de bu kötü gidişatın seyrinden endişe duymuyorlar… Bunun en büyük nedeni ise empati özürlü olmalarıdır. Nitekim kendilerinin içinde oldukları çarkın onlar için dönüyor olması bir yana, geçim derdi gibi bir sorunları da bulunmadığı çok açıktır. Tok açın halinden anlamaz dedikleri şey aslında tam da bunu işaret etmektedir. Temel gıda başta olmak üzere her ürünün fahiş fiyatlardan tüketiciye sunduğu raflardan bir haberdir bu arkadaşlar. Halkın büyük bir çoğunluğu bu durumdan olumsuz etkilenirken, onların böyle bir olumsuzluğu yok.

Zira ülke koşullarında her ay ceplerine akan para bu ülkede geçim sorunu yaşamadan, alım güçlerini sekteye uğramadan yaşamlarını idame ettirmeye fazlasıyla yeter de artar bile.. Dolayısıyla halkın içinde bulunduğu durumu anlamalarını beklemek saflık olur..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu