ManşetSağlıkSporToplumYaşam

Kimseye etmem şikâyet

Vaktim yok kuyruklu yalanı bir yere bırakın ve çocuğunuzla birlikte kaliteli zaman geçirmeye bakın. Atlayın bir bisiklete ki bebenizin göz bebeğinin içi gülsün. O da olmadı dağa bayıra çıkıp kır yürüyüşü yapın daha da yabancılaşmadan. Bunun yanında bir’de tatil aldınız mı, keyfinden yenmez bu hayat. Sonuç mu? Sonuçta tek zenginliğimiz bebelerimiz. onlara vakit ayırmanız onlara verdiğimiz değeri göstermekte. Aksinde mi? Aksinde “Kimseye etmem şikâyet” adlı film gibi bir hayat bizi bekler

Facebook’un bizlere tahsis ettiği duvarlarda ekseri Türkiye’nin, az da olsa Premier League takım formalarıyla resim vermeye bayılırız bildik. Kendi kulüplerimizin sporcu veya forması mı? Evrende Mağusa Türk Gücü, Doğan ve Miracle Değrmenlik hariç öyle bir’dünya yok maalesef.

Mâlum, medyadaki pazarlama enfomasyonu sayesinde tam bir tüketici manyağı olduk. Bu süreçte de fazla mesai, ikinci hatta üçüncü bir iş için debelenip duruyoruz. Aileler yabancılaştı, komşular yabancılaştı, sokaklar yabancılaştı, mahalleler yabancılaştı ve sonuçta toplamda yabancılaştık. Şimdiki bebeler bizim kadar şanslı değiller. Eskiden yeşil alanlarda özgürce deli gibi oyun oynardık. Arabalar ezecek veya birileri tarafından ilgili alandan kovulmaca arifesinde merkezli taciz gibi derdimiz yoktu.

Okullara yaya veya bisikletle gidilir, ağaçlara tırmanarak meyve yenilirdi. Bilâki lâkaplı abimizin klementin cinsi mandalinaları ve eriklerinin tadını halen ararız ama nâfile. Oyunlar koşa koşa oynanır, ip atlanır ve sürekli bir fiziksel faaliyetler zinciri devam ederdi. Hani bir reklam vardı ya, robot çocuk kirlene kirlene, ıslana ıslana, çamura çimene bulana bulana çocuğa dönüşürdü. İşte, bizimki de o hesap.

Bizden önceki ve bizim kuşakta skolyoz adı verilen duruş bozuklukları, alerji, hiperaktiviteyi yönetme veya obezite sorunu yok denilebilecek kadar azdı. Artık elektronik çocuklar büyütüyoruz. Futbolu bile bilgisayar başında oynuyorlar. Fast food sanayi sayesinde 4500 yıllık tarihinde şeker, kolesterol veya tansiyon problemleriyle tanışmayan Çin Halk Cumhuriyeti bile artık aynı dertten muzdarip.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi sürekli olarak “Elektronik ortamda oynama, aynı faaliyeti alanda oyna” demesine bakmayın siz, Uluslararası Elektronik Oyunlar Federasyonu Espor’u çoktan örgütlediler bile. Yeşil alan mı? E onu da tükettik, bitirdik ve de yeşili çimentoya boyamaya çalıştık.

Doğaya bir’sürü yarım inşaat bıraktık. Bu villa mezarlığı yaratanların bir’kısmı iflas etti, bir’kısmını bankalar gaspetti, bir’kısmının da ne halt olduğu belli değil. Neyse, zenginliklerimiz için türlü türlü imkânlar var artık. Vaktim yok kuyruklu yalanı bir yere bırakın ve çocuğunuzla birlikte kaliteli zaman geçirmeye bakın. Atlayın bir bisiklete ki bebenizin göz bebeğinin içi gülsün.

O da olmadı dağa bayıra çıkıp kır yürüyüşü yapın daha da yabancılaşmadan. Bunun yanında bir’de tatil aldınız mı, keyfinden yenmez bu hayat. Sonuç mu? Sonuçta tek zenginliğimiz bebelerimiz. onlara vakit ayırmanız onlara verdiğimiz değeri göstermekte. Aksinde mi? Aksinde “Kimseye etmem şikâyet” adlı film gibi bir hayat bizi bekler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu