EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

“Kimseye zorla imzalatmadık”

Ekonomi Bakanı Amcaoğlu, Kasaplar Birliği’ne zorla imza attırılmadığını söyledi

Ekonomi Bakanı Amcaoğlu, Kasaplar Birliği’ne zorla imza attırılmadığını söyledi

Amcaoğlu, hükümetin kuzu eti fiyatlarına tavan fiyat uygulamasını halkı düşünerek, iyi niyetle yaptığını belirtti

KKTC ekonomisinin olması gerekenden çok daha iyi yönetildiğini savunan Amcaoğlu, “Kötü yönetildiğimizle alakalı rakamlar nerede?” diye sordu.

BİTMEYEN ET KONUSU

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ramazan Bayramı öncesinde kuzu eti fiyatlarına 550 TL tavan getiren protokolle ilgili süren fırtına konusunda açıklama yaptı. Amcaoğlu, Amcaoğlu, hükümetin kuzu eti fiyatlarına tavan fiyat uygulamasını halkı düşünerek, iyi niyetle yaptığını belirterek, Kasaplar Birliği’ne zorla imza attırılmadığını söyledi. Kasaplar Birliği üyelerinin de aşırı tepki vermesi sonrasında protokolden çekildiğini açıklarken, “protokolü zorla imzaladıklarını” iddia etmişti. Ekonomiyle ilgili de konuşan Amcaoğlu, KKTC ekonomisinin olması gerekenden çok daha iyi yönetildiğini ileri sürdü.

“ZORLA İMZALATMADIK”

Olgun Amcaoğlu, bakanlık basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, hükümetin, kuzu eti fiyatlarına tavan fiyat uygulamasının, “iyi niyetle yapılmış, halkı düşünerek yaşama geçirilmiş bir uygulama” olduğunu kaydetti. Kasapların uygulamaya tepkisini de anlayışla karşıladıklarını kaydeden Amcaoğlu, Kasaplar Birliği’ne, tavan fiyat uygulaması ile ilgili olarak “zorla imza attırıldığı” yönündeki iddiaların ise asılsız olduğunu belirtti.

“KÖTÜ RAKAMLAR NEREDE?”

Amcaoğlu, “Ülkede akaryakıt fiyatları konusu başta olmak üzere genelde ekonominin kötü yönetildiği iddiaları kesinlikle doğru değildir” dedi. Amcaoğlu’nun söyledikleri şöyle: Türkiye’de dizelin litresi şu an 45 TL civarında bizde 36 TL civarındadır. Güney’de 54 TL civarındadır. Türkiye’de Tüpraş’tan alınan ve navlun ödenerek bu ülkeye getirdiğimiz 10 kilogramlık tüpgaz, KKTC’de 445 TL, Türkiye’de 606 TL ve Güney’de 587 TL’yse; kötü yönetildiğimizle alakalı rakamlar nerededir? Rakamlarla konuşalım. Bu ülke ekonomisi, küresel ekonomik sıkıntıların her türlü olumsuz etkisine rağmen, olması gerekenden çok daha iyi yönetilmektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu