Diğer SporlarKıbrısManşetSporToplum

Kınacı Başkan

Biz ve bizden önceki nesile önce “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşısın” dediler.

Biz ve bizden önceki nesile önce “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşısın” dediler. Arkasından da Federe Devlet vatandaşı olduk ve mütâkiben de KKTC açılımı. Arada TC vatandaşlığı ve tekrardan Kıbrıs Cumhuriyeti bireysel vatandaşlık nane hakları filân malumunuz üzere. Hâlihazırda ‘üç pasaportlu’ bir yaşamımız var bildik.

Bu kaos sportif açılımlarda da hep karşımıza çıktı bildik. ‘Tanırım ama tanımam’ illeti sayesinde nerdeyse dört nesil performansı çöpe attırdılar/attık. Biz bu durumlara vız vız vizilerken adamlar Üsküdar’ı çoktan geçtiler de geliyorlar bile. Üsküdar’dan aşağı Paris 2024’te artık sona geliyoruz. Diğer başarılı sporcuları geçtik, Kıbrıslı Pavlos Kontides’in Kıbrıs’ın olimpiyat madalyalı ilk sporcusu olmasına ne demeli? Kelimeler düğümlenip, anlamsız kalıyor bu bölümde.

Bizim de nice nice sporcularımız vardı ve nice tarih olup göçenler çok oldu. ‘Tek ülke, tek temsiliyet’ kuralına eyvallah ama başka bir çıkmazı yok mu bu işlerin? Spor hukukuna ilişkin herhangi bir presimiz oldu mu? Tabiî ki olsa böyle olmazdı bu durumcuklar.

Neyse uzatmayım, IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) kendisine üye olmayan ülke vatandaşlarının barajı geçmeleri halinde ‘olimpiyat marşı ve olimpiyat bayrağı’ altında yarışmalarına izin veriyor. Şeytanların bile bilmediği, in-cin’in çift kale maç yaptığı Curaçao’dan 3, Güney Sudan’dan da 1 sporcu ‘Bağımsız Olimpik Sporcu’ statüsünde ilgili oyunlara iştirak etti. Demedi demeyin, gün gelecek bu açılımı da elimizin tersiyle itmeyelim.

Çözüm mü? Çözüm, Kınacı Başkan sayesinde hafta içi Türkiye Spor Hukuku Enstitüsü’nden ülkemize gelip son derece faydalı bir bilgilendirme toplantısında sunu gerçekleştiren avukat kardeşlerimden Sevgili Alpay, Sevgili Aytekin ve Sevgili Tarkan üzerimizdeki sportif yaptırımlara deva olacaktır. Artık izolasyonlar merkezinde gevezelik değil icra lâzım. Kınacı Başkan’ın değdiği gibi; “Bu yola Devlet girmezse, bizler Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonu olarak girmeliyiz. Umutluyuz”. Nokta

Diğer Haberler

Başa dön tuşu