KıbrısManşetSpor

Kınacı: Spor bakanlığı şart!

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, ülke sporunun yönetim biçimini eleştirerek siyasileri topa tuttu. Kınacı yapmış olduğu açıklamada "SİZE RAĞMEN SPOR" diyerek bu ülkede artık sporun bakanlık nezdinde yönetilmesinden başka bir çare olmadığını ifade etti

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, ülke sporunun yönetim biçimini eleştirerek siyasileri topa tuttu. Kınacı yapmış olduğu açıklamada “SİZE RAĞMEN SPOR” diyerek bu ülkede artık sporun bakanlık nezdinde yönetilmesinden başka bir çare olmadığını ifade etti.

HÜSEYİN AŞKIN KINACI’NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

“Sporla ilgili hiçbir planlama ve yapılanma olmamasına ve birşeyler yapmaya çalışanları da engellemek için elinden geleni yapan spordan sorumlu kişilere rağmen yine de bu ülkede spor alanında güzel şeyler oluyor.
Anayasamıza göre spor devlet tarafından teşvik edilmelidir oysa seçilmiş ve atanmış kişiler; beceriksizlikleri, ihtirasları ve sözde kendilerine yakın duranlara çıkar sağlamak adına günü kurtarmaya çalışıyorlar. Öyle ki sporun bu ülkede ne kadar önemli olduğunun bile farkında değiller. Sporun tüm bunlara rağmen devamı için elinden gelen her türlü çabayı ve özveriyi gösteren federasyonların maruz kaldığı durum ise içler acısı. Devlet tarafından federasyonlara verilmesi gereken 2021 yılı katkının hala daha ödenmemesi ise ayrı bir konu. Her türlü olumsuzluğa rağmen faaliyetlerine devam edebilmek için tüm şartları zorlayan arkadaşlarımızı hakikatten canı gönülden kutlarım.

Bilinmelidir ki Artık bu ülkede “SPOR” bakanlık bakanlık gezmekten bıkmış, siyasilerin arka çiftliği olmaktan sıkılmıştır.

Ülke sporu daire çatısı altında yönetilemeyecek kadar büyüktür. Bizler bunun farkındayken ülkeyi yönetenler maalesef başlarını kuma gömmüş kendi hesaplarını yapmakta ve ortada duran bu gerçeği görmemezlikten gelmektedir. Diğer taraftan tüm bunlara rağmen sporcularımız uluslararası yarışmalarda bizleri gururlandırmaya devam etmektedir. İyi ki varlar…

Emin bir şekilde söyleyebilirim ki artık bu ülkede SPOR BAKANLIK olmalı aksi takdirde bilinmelidir ki bu işe gönül vermiş sayılı kişilerin de elini ayağını çekmesi durumunda maalesef bu günleri bile arar durumda olacağız.
Ayrıca sporu bir kenara atanlara hatırlatırım ki; Unutmayın gün gelir yine kenara attıklarınıza sarılırsınız tabi ki sarılacak birileri bulunursa.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu