Güney KıbrısManşet

Kiprianu: Her zaman samimi ve dürüst konuştum ve şimdi de böyle konuşacağım

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu: “Her zaman samimi ve dürüst konuştum ve şimdi de böyle konuşacağım. Yurttaşlar bugün oylarıyla tercihlerini ifade ettiler. Sonuç beklediğimiz gibi değil”

 

“Seçim sonucundan bağımsız olarak, ideolojimizin ve partimizin DNA’sını oluşturan her şeyi savunmaya devam edeceğiz

Emekçilerin haklarını savunmaya ve Kıbrıs sorununun çözümü için çalışmaya devam edeceğiz

Milletvekilliği seçimleri sonucunun açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu gerek AKEL’e oy veren, gerekse bu seçimlerde AKEL’e oy vermeyen seçmenlere, tüm yurttaşlarımıza hitap ederek “Her zaman samimi ve dürüst konuştum ve şimdi de böyle konuşacağım. Yurttaşlar bugün oylarıyla tercihlerini ifade ettiler. Sonuç beklediğimiz gibi değil. Buna saygı duyuyoruz. Bu sonucu derinlemesine inceleyeceğiz. Şimdiden şunu söyleyebiliriz: Hepimizin aynı olmadığımıza ikna edemedik. Önümüzde parti kongremiz var. İçimize kapanma niyetinde değiliz. AKEL’in hak ettiği yere nasıl döneceğine bakmak için verimli bir diyaloğu gerçekleştirme amacıyla kongremizi değerlendireceğiz. Kıbrıs sorunundaki tehlikeli çıkmaz, kurumsal bir karakter kazanan karmaşık çıkar ilişkilerinin ve yolsuzlukların tehlikeli bir şekilde artışı ve izlenen halk karşıtı politikalar bizi endişelendirmeye devam ediyor” dedi.

“Ancak seçim sonucundan bağımsız olarak, ideolojimizin ve partimizin DNA’sını oluşturan her şeyi savunmaya aynı tutarlılıkla devam edeceğiz: Emekçilerin haklarını savunmaya, Anastasiadis-DİSİ hükümetinin damgasını taşıyan kurumsal yolsuzluğa karşı direnmeye ve Kıbrıs sorununun çözümü hedefine odaklanarak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuşan Andros Kiprianu AKEL’in muhalefetteki ana güç olmaya devam ettiğine işaret ederek AKEL’in görev ve yükümlülüğünün halktan yana bir Meclis için, ülke yönetiminde ilerici bir değişim için çalışmak olduğunun altını çizdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Andros Kiprianu AKEL’in sorumluluklarını üstlenmeyi bilen ve kolektif olarak üstlenen bir liderliğinin olduğunu belirterek, “Bana ait olan sorumlulukları kesinlikle üstleneceğime dair sizi temin ederim. Yarından itibaren her şeyi ele alıp tartışacağız” diye konuştu. AKEL’in kongresinin çok yakın bir zamanda yapılacağını dile getiren Kiprianu “Belli ki bir sorunumuz var, bunu Kongrede analiz edeceğiz ve tüm nedenleri bulmaya çalışacağız” diye ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu