KıbrısManşetSiyasetToplum

Kırok: Yangınlar bilinçli çıkartılıyor

Teknecik Elektrik Santrali’nin batı kısmında yer alan çöplük alanda günlerdir yaşanan yangınlar bölge halkını isyan ettirdi. Kirli hava solumak zorunda kalan vatandaşlar, yangının elektrik santraline yakın bölgede yaşanması dolayısıyla aynı zamanda büyük endişe içerisinde


Teknecik Elektrik Santrali’nin batı kısmında yer alan çöplük alanda günlerdir yaşanan yangınlar bölge halkını isyan ettirdi. Kirli hava solumak zorunda kalan vatandaşlar, yangının elektrik santraline yakın bölgede yaşanması dolayısıyla aynı zamanda büyük endişe içerisinde

Belediye ekipleri yangınların önüne geçmek için tüm imkanlarını seferber etti; kalıcı çözüm arayışı başladı

Alan “çöplük” değil Avrupa Birliği’nin duran ve kısa zaman önce yeniden hayata geçen “Çöp Dolum İstasyonu” projesi

“Bölge ıslah edilip tellenecek, güvenliği kameralar ile sağlanacak”

“BÖLGEDE SAATLERCE EMEK VERİLİYOR”

GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, tüm önlemlerin alınmış olmasına rağmen alanın 3 farklı bölgesinde de yangın çıkıyor olmasını “normal” olarak görmediklerini söyledi. Yangınların hurdacılar tarafından bilinçli çıkarılmış olabileceği ihtimaline vurgu yapan Kırok, yağmurlu günlerde dahi yangın çıkıyor olmasının bu ihtimali güçlendirdiği söyledi. Çıkan yangınları söndürmek adına saatlerce bölgede emek verdiklerini belirten Kırok, “Hem itfaiye personeli hem belediye ekipleri saatlerce canlarını ve sağlıklarını hiçe sayarak yangına müdahalede bulundu. Bu özveriye rağmen ‘belediye tarafından yangınların bilinçli şekilde çıkarıldığı’ iddiaları gündeme geliyor” diyerek isyan etti.

ÇÖP DOLUM İSTASYONU PROJESİ

Söz konusu bölgenin çöplük değil, 2017 yılında başlayan Avrupa Birliği’nin ‘Çöp Dolum İstasyonu’ projesi olduğunu lakin projenin durduğunu belirten Kırok, “Bu alan sadece bölge belediyelerinin değil aynı zamanda bölgedeki otellerin de kullandığı bir alan. Uzun yıllardır ev atıkları bu bölgede toplanıp Güngör Katı Atık Tesisi’ne götürülüyor. Bahçe atıkları ve yeşil atıklar ise alanda kalıyor. Yeşil atıklar için devletin bir alan göstermesi gerek ama göstermiyor” dedi.

“SORUN TAMAMEN ORTADAN KALKACAK”

Önemli olanın çöplük haline dönüşen alanın bölgeden kaldırılması olduğunun altını çizen Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, AB yetkilileri ile görüşüp projenin yeniden başlamasını sağladıklarını belirtti. Projenin sonlanmasıyla söz konusu alanın tamamen kapanacağını ve güvenli bir ortam sağlanacağını aktaran Kırok, “Alanın güvenliği kamera sistemi ile korunacak. Etrafı da tellenecek. Ama maddi açıdan ve zaman açısından elbette zorlu bir süreç. O yüzden elimizden gelen her imkân ile bölgeyi bir an önce ıslah etmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu