KıbrısManşet

Kişmir, “Hükümet özgür medyayı susturma operasyonlarında”

Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Ali Kişmir yazılı açıklamada bulundu

Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Ali Kişmir yazılı açıklamada bulundu.

Hükümetin özgür medyayı susturma operasyonlarında olduğunu söyleyen Kişmir bu operasyonların karşında duracağını vurguladı.

Yapılan yazılı açıklama şöyle;

KKTC’nin atanmış hükümeti, UBP-DP-YDP Hükümeti, özgür medyayı susturma operasyonlarına devam ediyor. Bu susturma ve sindirme operasyonlarının son kurbanı da kendisine hiçbir yayın mecrası bırakılmayan ve TÜRKSAT’taki yayınları sonlandırılan Kanal Sim oldu.

Hatırlanacağı üzere, ülkemizdeki karasal yayınlar, 4G ve 5G’de kullanılmak üzere GSM operatörlerine tahsis edilmiş, bu yapılırken de televizyon kanallarının ellerinden alınmış ve yeni bir televizyon yayıncılığı mecrası yaratılacağının sözü verilmişti. Geçmişte verilen birçok sözlerin tutulmadığı gibi, bu sözün de sadece lafta kaldığını hep birlikte görmüş, bir kez daha iş bilmez yöneticilerin icraatlarıyla yüzleştik.

Yine televizyon kanalı yöneticilerinin hükümet yetkilileriyle birlikte yaptığı görüşmelerde, karasal yayınların GSM operatörlerine devredilirken, yeni bir mecra yaratılana kadar Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan televizyon kanallarının TÜRKSAT uydu bedellerinin devlet tarafından ödeneceği de taahhüt edilmişti. Bu taahhüde karşılık, 1 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile uydu katkı paylarında azaltmaya gidilmiş ve TV kanalları ile TÜRKSAT karşı karşıya bırakılmıştır.

Ülkemizde AB’den katkı paylarıyla hazırlanan DVB-T yayın altyapısının hazır olmadığı bir ortamda, TV kanallarını, TÜRKSAT’a büyük meblağlar ödemekle karşı karşıya bırakan hükümetin demokrasinin ve çok sesliliğin olmazsa olmazı olan özgür yayıncılığa darbe vurmak adına attığı bu adım kabul edilebilir olmamakla birlikte, kendine muhalif olan tüm sesleri kısma girişimi de faşizmden başka bir şey değildir.

Yayınlarına dijital platformlarda, kesintisiz bir şekilde devam eden Kanal Sim emekçileri yalnız olmamakla birlikte, onların kısılmak istenen sesinin, hepimizin sesi olduğunu bir kez daha vurgular, verilecek olan her mücadelede, bu faşist zihniyetin karşısında duracağımızı belirtiriz.

Unutulmasın ki, içimizdeki mücadele ateşi, onların faşist zihniyetlerini yutacaktır. Kısılmak istenen her bir ses, binler olup, karşılarına çıkacaktır.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu