KıbrısManşet

KITSAB ve KITOB: Hükümet yaz sezonunu gözden çıkardı

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Kıbrıs Türk Otelcileri Birliği (KITOB) ortak açıklama yaparak, umutların boşa çıktığını belirtti

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Kıbrıs Türk Otelcileri Birliği (KITOB) ortak açıklama yaparak, umutların boşa çıktığını belirtti

KITSAB VE KITOB: KAPILARI TURİST GEÇİŞİNE KAPATTILAR. KUTLUYORUZ!

Covid-19 salgının ortaya çıkması ile birlikte yerli ve yabancı geçişlere kapatılan kara kapılarının Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların geçişlerine açılmasını olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen KITSAB ve KITOB hükümetin, aylardan beri süren tartışma sonucunda kara kapıları ile birlikte turizm sektörünü harekete geçirecek açılımların yapılmasını beklediklerini, umutlarının ise boşa çıktığını ifade etti.

KITSAB ve KITOB, “Ada’ya güneydeki hava limanlarını kullanarak gelecek olan turistlerin Kuzey Kıbrıs’a geçişlerine konan engeller, salgının etkisinden kurtulmak için adeta çırpınmakta olan turizm sektörü için ‘ölümcül’ niteliktedir. Hükümetin turist geçişleri için koyduğu kurallar ile Kuzey Kıbrıs’a tek bir turist getirmek bile mümkün değildir” dedi.

Hükümetin, benzer bir şekilde, Türkiye üzerinden turist getirilmesini de olanaksız hale getirildiğini vurgulayan KITSAB ve KITOB,” Bütün dünyanın kullandığı renk skalasından tamamen ayrı, kendimize özgü olarak yarattığı kurallar nedeniyle tur operatörlerimiz ile ‘anlaşılır bir şekilde iletişim kurmak’ bile olanaksız hale gelmiştir” dedi.

“HÜKÜMET YAZ SEZONUNU GÖZDEN ÇIKARDI”

KITSAB ve KITOB: Bütün dünya ülkeleri çift aşılarını tamamlamış olan kişileri ülkelerine ‘başka herhangi bir koşul’ aramadan kabul ederken, KKTC Hükümetinin çift aşılı kişilere yarattığı zorlukları anlatmaya çalışmamız boşuna olmakta, muhataplarımız bizi anlamamaktadır. Çift aşılı kişilere uygulanacak olan kuralları anlatamadığımız muhataplarımız, diğer kuralları ise dinlemek bile istememektedir.

Hükümetin yaz sezonunu gözden çıkardığını ifade eden KITSAB ve KITOB, acentelerin kapalı kalmasını, otellerin ise sadece iç turizmle geçinmeye çalışmasını hedeflediğini, bu tutumun, elbette genelde ekonomiye, özelde ise turizme mal ve hizmet sağlayan işletmelere de olumsuz etkileri olacağını ifade etti.

KITSAB ve KITOB son olarak sözlerine şunları ekledi: Bunun başlıca sorumlusunun, salgını yönetmek kapasitesini geliştiremeyerek çareyi turizm sektörünü öldürmekte gören hükümetin olacaktır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu