GenelKıbrısManşetToplum

Kıyılarımıza cesetler vuruyor

Karpaz bölgesinde geçtiğimiz yıllarda defalarca mülteci cesetlerinin vurduğu sahillerimizde, bu kez de bir hafta arayla 2 farklı yerde aynı acı tablo ile karşılaştık

Karpaz bölgesinde geçtiğimiz yıllarda defalarca mülteci cesetlerinin vurduğu sahillerimizde, bu kez de bir hafta arayla 2 farklı yerde aynı acı tablo ile karşılaştık.

SAHİLE VURAN CANSIZ BEDEN SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR
Ülkemiz kıyılarında bir hafta arayla, biri kadın ve biri erkek olmak üzere 2 şahsa ait cansız beden bulundu. Geçtiğimiz hafta Bafra oteller bölgesinde sahile vurmuş şekilde bulunan cansız kadının bedenin ardından, dün de Dipkarpaz’da Piknik Burnu mevkiinde, kayalıklar üzerine sahile vurmuş, erkek şahsa ait cansız beden bulundu. Konuyla ilgili detaylı açıklama yapılmasa da cansız bedenlerin, batan göçmen teknelerinde hayatlarını kaybeden talihsiz göçmenlere ait olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

BİR HAFTA ARAYLA BENZER TABLO
Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamaya göre, dün sabah 09.30 sıralarında Dipkarpaz’da Piknik Burnu mevkiinde kayalıklar üzerinde sahile vurmuş şekilde bulunan cansız bedenin kimlik tespiti henüz yapılamadı. Öte yandan 8 Ocak günü de Bafra oteller bölgesinde sahile vurmuş cansız kadın bedeni bulunmuştu. 8 Ocak günü saat 13.15 sıralarında, kayalıklar üzerinde, sahile vurmuş, çürümeye yüz tutmuş şekilde bulunan kadının kimlik tespitiyle ilgili de bir bilgiye ulaşılamadı.

AKDENİZ GÖÇMEN MEZARLIĞINA DÖNDÜ
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), 2023 yılında Avrupa’ya geçmeye çalışırken Akdeniz’de 2 bin 600’den fazla göçmenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Teknelerin alabora olması ya da teknelerdeki aşırı kalabalık nedeniyle susuz ve havasız kalınması yüzünden her yıl çok sayıda düzensiz göçmen, Akdeniz’i geçmeye çalışırken hayatını kaybediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu