KıbrısManşet

Karpaz Belediye Başkanı’ndan vatandaşa uyarı

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Suriye’den Kıbrıs’a hızla yaklaşan ve özellikle Karpaz bölgesi kıyılarını tehdit eden petrol sızıntısının sabaha karşı halkı denize girmemesi konusunda uyardı.

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile yaptığı görüşmede ve yetkililerden aldığı bilgi doğrultusunda 80 kilometrelik bir alanı kapsayan petrol sızıntısının Karpaz’a doğru geldiğini öğrendiğini belirten Suphi Coşkun; Özellikle güney sahilini olduğu gibi kapsayacak bir kirliliğin hesaplandığını söyledi.

“SİZDEN RİCAM, KESİNLİKLE BU SAATTEN SONRA DENİZE GİRMEYİN, BALIK AVLAMAYIN”

Suphi Coşkun; Dipkarpaz ve Kaleburnu’nda yaşayan, bölgeyi ziyaret eden ve iç turizme yönelik bölgede tatil yapan vatandaşları ile tatilcileri denize girmemeleri, balık avıyla ilgilenen kişilerin avlanmamaları konusunda uyardı.

Türkiye’den petrol temizliği konusunda çalışma yapmak için yola çıkan iki geminin sabaha karşı Dipkarpaz’da olmasının beklediklerini dile getiren Coşkun şunları söyledi;

“Şu an Turizm Bakanlığı yetkilileri burundadır, polisimiz, sahil güvenliğimiz ordadır. Anavatan Türkiye’den gelen gemilerle bu işin de üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bu nedenle bizler de vatandaşlar olarak elimizden ne geliyorsa onu yapalım. Sizden ricam kesinlikle bu saatten itibaren denize girmeyiniz. Kendimizi, çocuğumuzu, yaşlılarımızı her ihtimale karşı garantiye alalım. Bu sorunu çözer çözmez sizlere bilgi vereceğiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu