KıbrısManşet

Karzaoğlu: 21 kişilik ekibimiz bugün Türkiye’ye yola çıkacak

"Türkiye'nin ciğeri yanıyor ve biz karıncanın taşıdığı su kadar bile su taşısak dahi yine de yardıma gitmek istedik" ifadelerine yer veren Karzaoğlu, ekiplerin ne kadar süre Türkiye'de kalacağının belli olmadığını aktardı.

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, katıldığı bir programda KKTC’deki son durumu ve bugün Türkiye’ye gidecek ekipler hakkında konuştu.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı 4 araç, Orman Dairesi Müdürlüğü 3 araç  ve 21 kişilik ekiple Türkiye’deki yangınlarla mücadele için Türkiye’ye gidiyor

“İKİNCİ EKİBİ YOLLAMAYA DA HAZIRIZ”

Ekiplerin bugün 10:00-11:00 gibi yola çıkacağını belirten Karzaoğlu, “O bölgede yaşayan insanlara bir nebze olsun yardım edebilmek istiyoruz, belki yanan bir köyü söndürebiliriz belki bir canlıyı kurtarabiliriz. Arkadaşlarımızın görevlerini en iyi şekilde yapılacağını inanıyorum” şeklinde konuşarak 21 kişilik giden ekiplere daha sonra gerekli görülmesi halinde ikinci bir ekip takviyesi yapmaya hazır olduklarının da vurgusunu yaptı.

BİZ NE KADAR HAZIRIZ?

Sadece Türkiye ve KKTC’de değil dünya genelinde yaşanılan yangınlara dikkat çeken Karzaoğlu, normalde bakıldığında dünyanın sarı, mavi, yeşil, kahverengi gibi renklerden oluştuğunu ancak şu anda sadece mavi, yeşil ve kırmızı renklerinin hakim olduğunu ifade etti.

Orman Dairesi Müdürü olarak yaşanılan bu gelişmelerin kendisini üzdüğünü aktaran Karzaoğlu, Mallıdağ yangını sırasında yaşanılan bir olayı anlattı: “Biz bir ot bir ağaç yanmasın diye uğraşıyoruz ancak maalesef ülkemizde insanlarımızın çevreye karşı duyarlılık seviyesi oldukça düşük. Mallıdağ’daki yangında alevlerle uğraşırken, çalışmalarımızı sürdürürken vatandaşın birisi arabadan sigarasını atmaya devam ediyor. Durdurup sigarasını almasını söylediğimde de hakaretle karşı karşıya kaldım ve şikayette bulundum. Gerek bir vatandaş gerek ise bir Orman Dairesi Müdürü olarak bu işin peşini bırakmayacağım”

“DOĞRU İŞ DOĞRU ZAMANDA YAPILMALI”

Mücadele ederken yalnız kaldıklarını ifade eden Karzaoğlu, bütün işbirliğine hazır olduklarının altını çizerek “Bizden banket kenarlarını temizlememiz, çöplük alanlarını temizlememiz beklenemez. Orman Dairesi asli görevlerini yapıyor ancak geriye kalan bu eksikliklerin de yapılması gerekiyor, biz her yere yetişemeyiz” şeklinde konuştu.

Banket kenarlarındaki otların temizlenmesi hakkında eleştiride bulunan Karzaoğlu, otların kısa boydayken temizlenmesi gerektiğine dikkat çekerek uzayan otların temizlenmesinin hem çalışana eziyet olduğunu hem de işin gerekli zamanda yapılmadığının göstergesi olduğunu aktardı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu