KıbrısManşet

KKDSOD’nin organize ettiği “Mobile Link Cep Shop Drag Yarışı” Akıncılar Tünel Yolu’nda yapıldı

Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği'nin (KKDSOD) organize ettiği 2022 Güven Sigorta Kuzey Kıbrıs Drag Yarışları Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan “Mobile Link Cep Shop Drag Yarışı” 9-10 Ağustos tarihlerinde Akıncılar Tünel Yolu’nda yapıldı.

Tünelde soluksuz drag şov…

 

DRAG ŞAMPİYONASI’NDA 3. YARIŞ YAPILDI: Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği’nin (KKDSOD) organize ettiği 2022 Güven Sigorta Kuzey Kıbrıs Drag Yarışları Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan “Mobile Link Cep Shop Drag Yarışı” 9-10 Ağustos tarihlerinde Akıncılar Tünel Yolu’nda yapıldı. İlk gün yapılan sıralama seansında yarışçıların elde ettikleri derecelere göre 6 ayrı kategoriye ayrılan pilotlar, ikinci gün kalabalık bir seyirci topluluğu önünde podyum mücadelesi verdi.

 

SIRALAMADA PİST REKORU ART ARDA İKİ KEZ KIRILDI: Bir birinden hızlı araçların piste çıktığı sıralamalarda Güney Kıbrıs’tan yarışa katılan iki Rum pilot pist rekorunu art arda iki kez kırarak izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. 9,649 saniye olan pist rekorunu ilk olarak, Honda Civic Turbo 4×4 aracıyla Stellios Swottou 9,517 saniye ile geliştirdi. Daha sonra ise yine Honda Civic Turbo 4×4 kullanan Panagiotis Prodromou piste çıktı ve rekoru inanılmaz bir dereceyle 9,344 saniyeye ulaştırdı.

 

REKORLARI KIRDILAR FİNALDE CENTİLMENLİK YAPTILAR: Sıralamada pist rekorunu kıran iki Rum pilot yarış gününde 9 saniye finali için karşı kaşıya geldi fakat Panagiotis Prodromou’nun aracında oluşan şanzıman sorunu nedeniyle centilmenlik yapan takım arkadaşı Stellios Swottou, sıralamalarda daha iyi derece yapan arkadaşının birinci olması için gaza basmadı. Böylece Prodromou 9 saniye kategorisi birincisi olurken Swottou da ikinci olmuş oldu.

 

KATEGORİLERDE BİRİNCİLER VE EN İYİLER BELİRLENDİ: Diğer kategorilerde de müthiş bir heyecan ve çekişme yaşanırken, 11 saniyede birinciliği Habib Yıldırımlar elde ederken, 12 saniyede Hüseyin Deney, 13 saniyede Çağkan Özgür, 14 saniyede Şevket Kavalcı ve 15 saniyede Fatih Uğur birinci oldu. Yarış gününde 9,5 saniye ile En İyi Derece ödülünü Stellios Swottou kazanırken, En İyi Reaksiyon ödülünü de 0,006 saniye ile Ali Çıdan elde etti.

 

BİRİNCİLERE PARA ÖDÜLÜ, SEYİRCİLERE HEDİYE VERİLDİ: Yarışın ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere kupaları sponsorlar, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile organizasyon komitesi tarafından takdim edildi. Ayrıca her kategorinin birincisine verilmek üzere toplam 35bin TL para ödülü dağıtılırken, yarışı izleyen seyircilere de çekilişlele zengin hediyeler verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu