GenelKıbrısManşet

KHK Başkanı Köseoğlu, sendikalar ile yaşanan gerginliğin ayrıntılarını anlattı

-Mine İçsel

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer Köseoğlu, katıldığı programda sendikalarla yaşanan gerginliğe yönelik açıklamalarda bulundu.

Sendikaların; “Ömer bey neyi gizliyor” sorularını yanıtlayan Köseoğlu; gizlenen bir şey olmadığını, sendika temsilcilerinin kendisinden istediği formların kişisel bilgiler içerdiğini bu tarz bilgilerin de paylaşılmasını uygun görmediğini belirtti.

“Kişisel bilgileri korumakla yükümlüyüm”

“Ben kişisel bilgileri korumakla yükümlüyüm” diyen Köseoğlu; “Bir gün bir vatandaş gelir de ‘benim askerliğimi neden yapamadığımı ya da herhangi bir sağlık sorunum olduğunu niçin herkesin bilgisine sundunuz?’ diye sorarsa ne diyeceğim ben insanlara?” diye ekledi.

“Tüm prosedürler sendika temsilcilerinin gözetiminde uygulanıyor”

Kimin mülakata gireceğinin, kimin kaç puan aldığının bilgisinin komisyonun web sitesinde mevcut olduğunu belirten Köseoğlu, yalnızca kriter puanlarının sitede olmadığını söyledi.

“Kişilerin kriter puanlarını, kişi karşımıza geldiğinde kendisine anlatıyoruz, itirazı var mı yok mu diye kendisine soruyoruz. Bu bilgilendirme sendika temsilcilerinin gözlemleri sırasında yapılıyor.” diyen Köseoğlu, sendikaların kişilerin haklarını korumak için değil sistemin gözlemcisi olmak için orada bulunduklarının altını çizdi.

“Sendikalar mülakatları engelleyerek halkı mağdur etti”

Sendikaların mülakatları engellediğini, halkı mağdur ettiğini ifade eden Köseoğlu, olayın polise intikal etmesi ile ilgili yaşanan gelişmeleri ise şöyle anlattı:

“160 öğretmenin mülakatını yapmıştık, okullar açılmadan atamalarını da yapmıştık. KHK ‘de bu bir ilkti. 50 doktorun atamasını yaptık. 99 gardiyanın ataması var onların mülakatlarını yapmam lazımdı. Hemen atanmayı bekliyor bu insanlar. Sendikacı arkadaşlar bana hiçbir şey sormadan KHK ya girip ‘mülakatları yaptırmayık’ diyorlar. Ya formu verin ya mülakatı yapamazsınız diyorlar. O yüzden ben mecbur kaldım polisten yardım istemeye.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu