GenelKıbrısManşet

KTAMS, KAMUSEN ve HÜR-İŞ Başkanları turizmcileri ziyaret etti

Başbakanlık önünde hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulması kararını protesto eden kamuda örgütlü sendika başkanları, Turizm Emekçileri İnisiyatifi’nin açlık çadırlarını ziyaret etti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, özel sektörde çalışan kişileri işsiz bırakan işverenlere seslendi, “Bütün yıl biriken sermayeler nerede. 498 Milyon ödenmeyen vergiler nerede?” diye sordu.
Özel sektör ile kamunun birbirine düşürülmeye çalışıldığını aktaran Bengihan, “Özel sektörün içinde bulunduğu durumun sorumlusu kamuda çalışanlar değildir, devlettir. Sıkıntı kaynakların adil bir şekilde dağıtılmamasıdır. Özel sektöre ölümü gösterip ‘sıkmaya razı ol’ diyorlar bizde buna karşıyız. Benim derdim ekmek kavgasıdır.” dedi.
Bin 500 TL’lik destek ödemelerine 58 Bin kişinin başvurduğuna dikkat çeken Güven Bengihan, “Et fiyatları 149 TL iken bu parayla değil bir ay bir hafta hayatını idame ettiremezsin. Ancak zeytin, domatesle hayat idame ettirilir. Bir üniversite hastanesine 13 Milyon nasıl kaynak yaratıldı? Devletten zengin bir insan okul parasını cebe atıyor, adamın öğrencilerinin karantina parasını devlet ödüyor. Sosyal devlet halkının zor gününde yanında olan demektir. Kaynaklar adil dağıtılmalı ve devletin bu insanlrın yanında olması gerekir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu