GenelKıbrısKültür SanatManşetToplumYaşam

KKTC Alevi Kültür Merkezi: ‘Yol Kardeşleri’ buluşuyor, bu davet bizim!

KKTC ve Metz Alevi Kültür Merkezleri 'Yol Kardeşliği' projesinde bir araya geliyor.

KKTC ve Metz AKM “Yol Kardeşliği” projesinde bir araya geliyor. Alevilerin Avrupa’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Kıbrıs’a uzanan ‘Yol Kardeşliği’ projesi ikinci adımıyla yoluna devam ediyor.

Yol Kardeşliği etkinliği, 18 Mart 2022 Cuma günü, saat 19.30’da yapılacak Birlik Cemi ve 19 Mart 2022 Cumartesi günü saat 19.30’da ise protokol imza töreni ve aralarında Türkiye’den gelen sanatçılarında bulunduğu müzikal dinleti ile Cihangir’de bulunan KKTC Alevi Kültür Merkezi Cemevi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğe tüm canlar davet edildi.

Kurumların, bu projeyle diyaloğu, dayanışmayı, paylaşmayı diri tutarak, yolu sürdürmeye kararlı oldukları ifade edildi.

Bundan sonra söz konusu Alevi kurumlarının birbirlerine her anlamda sahip çıkacakları, birbirlerini koruyup, kollayacakları, yolun öğretilerini gelecek nesillere aktaracakları belirtildi.

“MÜSAHİPLİK YENİDEN CANLANDIRILACAK”

Her türlü asimilasyona karşı; Alevilik inançsal hizmetleri olan erkânları, ritüelleri ve sosyal, kültürel çalışmaları kapsayan, özellikle inancımızın temel taşı olan musahiplik (kardeşlik) bağını yeniden canlandırıp, yaygınlaştıracaklar.

Avrupa’da ve Türkiye’de Alevilik inancı adına ortak mücadele eden Alevi kurum ve kuruluşlarına üye olan tüm canlarımızın Alevilik inançlarına uygun bilgi, görgü, eğitim başta olmak üzere akademik çalışmalara da yer vererek, gelecek nesillerin yolumuza uygun yetişmesini, bu güzel yola sahip çıkmasını sağlayacaklar.

“BİRLİKTELİK GÜÇ SAĞLAYACAK”

Diğer tüm aydın ilerici sivil toplum örgütleriyle işbirliğine giderek, eğitimde paydaş yaratarak gençlerimizin, çocuklarımızın eğitimine destek olmak, yani ihtiyaç sahibi öğrencilere nakdi (burs) veya aynı (kırtasiye malzemeleri, okul tefrişatı-tadilatı, gıda, giyim malzemeleri vb.) yardımlar için birliktelik ve güç sağlayacak, “El Ele El Hakk’a” felsefesiyle çalışmalar yürütecekler.

PROTOKOL CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 19:30’DA İMZALANACAK

Yol Kardeşliği etkinliği, 18 Mart 2022 Cuma günü saat 19.30’da Birlik Cemi ve 19 Mart 2022 Cumartesi günü saat 19.30’da ise protokol imza töreni ve aralarında Türkiye’den gelen sanatçılarında bulunduğu müzikal dinleti ile Cihangir’de bulunan KKTC Alevi Kültür Merkezi Cemevi’nde gerçekleştirilecek.

KKTC Alevi Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada, tüm canlar etkinliğe davet edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu