GenelKıbrısManşet

KKTC Avcılık Federasyonu verilen cezaları açıkladı

KKTC Avcılık Federasyonu, büyük avda Av ve Avla ilgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasasını çeşitli suçlardan ihlal eden avcılara verilen cezaları açıkladı.

KKTC Avcılık Federasyonu, büyük avda Av ve Avla ilgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasasını çeşitli suçlardan ihlal eden avcılara verilen cezaları açıkladı.

Federasyon tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

29 Ekim 2023 Pazar günü Başlayan, Büyük avda Av ve Avla ilgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasasını çeşitli suçlardan ihlal eden avcılarımız. P.G.M Personeli ve Federasyon Avkoruma görevlilerinin özverili çalışmaları sonucu ceza tebliğ edilmiştir.

29 Ekim 2023 1. GUN

A.K 13 numaralı av bölgesi içerisinde bir avcının beraberinde en fazla üç köpekle avlanması gerekirken, beraberinde altı kopekle avlanması sebebi ile ceza kesilmiştir. (iki asgari ücret)

M.B Ötüken’de Meskûn mahalle 250 metreden daha az mesafede avlamaktan ceza kesilmiştir. (bir asgari ücret)

D.G Ergazi’de 14 numaralı av bölgesinde ava kapalı olan bölgede avlanmasından dolayı ceza kesilmiştir (iki asgari ücret)

T.M, L.T, A.G ve M.S Sosyal medyada limit üstü av paylaştıkları sebebi ile ceza kesilmiştir. (birer asgari ücret)

05.11.2023 2.Gün

İnönü’de H.Ö.Ç.(E-75)’nin avlanmada yasak fiil olan kullanımındaki traktörü üzerinde kurulu şekilde av tüfeği taşıdığı için ceza tebliğ edilmiştir. (bir asgari ücret)

Serdarlı’da H.K.(E-51)’nin baraj ve göletlere (Serdarlı Barajı) 500 metre mesafeden az yaklaşmak suretiyle kanunsuz olarak avlandığı için ceza tebliğ edilmiştir. (Bir asgari ücret)

M.S.G ve İ.A, sosyal medyada limit ustu av paylaşımından ceza kesilmiştir (Birer asgari ücret)

12 Kasım 2023 3. Gün

Topçuköy’de Avkoruma bölgesinde tespit edilen A.S, H.S, S.K, U.Ç ve M.A hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

A.D, M.U ve M.H sosyal medyada limit üstü av ve Kanlı Parçalanmış Av Hayvanin paylaşımından suç tebliğ edilmiştir (Birer Asgari ücret)

14 Kasım 2023 Salı

H.P(45) Beyarmudu’nda, Beyarmudu polis karakolu personeli ekipleri tarafından aracında yapılan arama sonucunda aracında dört adet yaban tavşanı 24 adet cikla ve 24 adet pulyayi kanunsuz olarak bulundurmaktan tutuklanmış olup soruşturma devam etmektedir.

Gelen ihbarları değerlendirip kacak avla mücadelede özveri ile çalışan İskele C.Ö.Ş , Beyarmudu Polis Karakolu personeline ve Avcılık Federasyonu Av Koruma Personeline Teşekkür eder.
Avcılarımızı yasalara uymaya ve Kanunsuz olarak avlandığı tespit ettiği kişileri 1189 ihbar hattına bildirmelerini rica ederiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu