Güney KıbrısKıbrısManşet

“KKTC de-facto devlettir”

İngiliz Milletvekili Metcalfe KKTC ‘ye ziyaretini sorgulayan Reporter adlı Rum haber sitesine net yanıt verdi,“ KKTC de-facto devlettir”

İngiliz Milletvekili Stephen Metcalfe, Kıbrıs’ta iki devletin varlığına ve Kıbrıslı Türklerin izolasyonlarının kaldırılması gerektiğine ilişkin açıklamaları ile Rumları kızdırdı.

Reporter adlı Rum haber sitesi, Metcalfe ile temasa geçerek bu açıklamalarının doğru olup olmadığını sordu.

Stephen Metcalfe Reporter’e verdiği yanıtta KKTC’nin nerdeyse 50 yıldır de-facto bir Devlet olduğunu” yeniden vurguladı.

İngiliz milletvekili açıklamasında şunları ifade etti:

“Bir anlaşmazlıkta her iki tarafının da dinlenmesi gerektiğine inanıyorum, bu yüzden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden bir parlamento heyetinde yer almaktan mutluluk duydum.

KKTC, neredeyse 50 yıldır de-facto bir devlet olmuştur ve Türk Kuzeyi ile Rum Güneyini yeniden birleştirmek için ne yazık ki başarısız birçok girişimde bulunulmuştur.

Açık görüşlü bir şekilde Lefkoşa’ya gittim ve Cumhurbaşkanı Tatar ve diğer üst düzey politikacılarla görüşmeyi ilginç buldum. Kıbrıs konusunda kişisel olarak bir tavır takınmasam da, onların egemen eşitlik isteklerini ve adanın tamamı için yaşayabilir, barış ve istikrarın olduğu bir gelecekle ilgili umutlarını dinlemek ilgimi çekti – ki buna herkesin katıldığına eminim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu