KıbrısManşet

‘KKTC elektrik arz güvenliği’ çareleri KIB-TEK Yönetim Kurulu ve kamuoyuna açıklandı

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu, makina mühendisi akademisyenleri, santraller konusunda bilgi sahibi olan Makina Mühendislerinin, 2018 yılında KIB-TEK Yönetim Kurulu’nda görev yapanlar ve EL-SEN temsilcilerinin katılımı ile “KKTC Elektrik Arz Güvenliği“ konusunda toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı detayları hakkında bilgi veren MMO, KKTC elektrik arz güvenliği çareleri tartışıldığını açıkladı.

MMO tarafından yapılan açıklamada; toplantıda kurulu kapasite, mevcut durum, üretim ve ihtiyaçların mukayesesi ve elektrik arz güvenliği hedefine Kalecik III imzalandığında dahi neden ulaşılamadığı konular değerlendirildi.

Kalecik III sözleşmesinin çare olmadığı/olamayacağı hususunda endişeler gerekçeleri ile görüşülmüştür. Toplantı sonucunda KTMMOB Makina Mühendisleri Odası “elektrik arz güvenliği“ için doğru yöntem ve doğru teknoloji geliştirilerek elektrik arz güvenliği hedefine ulaşılması konusunda gerekli işleri yapmak üzere faaliyetini sürdürme kararı alındığı aktarıldı.

Kalecik II’nin yürürlükten kaldırılmadan önce mutlaka yüklenicinin sorumluluğunu tam ve noksansız yerine getirildiğinin teyit edilmesi (aksi tespitler var) sözleşmedeki çelişkili maddelerin netleştirilmesi ve Kalecik III’ün kamu yararına hazırlanıp imzalanması ve enterkonnektenin ise ayrıca sözleşmesinin yapılması hususlarının hukuka ve teknik gereklere uygun olacağı değerlendirildiği açıklanırken, Odanın bu kamuoyu açıklamasının KIB-TEK Yönetim Kurulu ve kamuoyunu son kez bilgilendirmek üzere yapıldığı açıklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu