KıbrısManşet

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’tan “müjde” değerlendirmesi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'müjde' olarak KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Külliyesi yapılacağını duyurmasının ardından Halk TV'ye katılan KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tepki gösterdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘müjde’ olarak KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Külliyesi yapılacağını duyurmasının ardından Halk TV’ye katılan KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tepki gösterdi.

“ANLAMLI BİR MÜJDE DEĞİLDİ”

”KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın ne doğru dürüst bir binası külliyesi var veya parlamento binası var. Biz bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina İngilizlere ait gecekondu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı’nın külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti inşasına yakında başlıyoruz” ifadelerini kullanan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik karşı cevap olarak KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat halihazırda bulunan binayı gecekondu olarak görmediklerini ifade etti. Binanın eski yılların birikimi ve havasını taşıdığının altını çizen Talat, Kıbrıslı Türklerin yeni bir bina beklentisi olmadığını sözlerine ekledi ve “Bizim “şatafata” ihtiyacımız yok bu yüzden benim için pek anlamlı bir müjde olamadı” dedi.

Yapılması beklenilen Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Külliyesi’nin Kıbrıslı Türkler tarafından ‘müjde’ olarak beklenmediğinin vurgusunu yapan Talat, bunun kabul edilmemesi gerektiğini ve aslında duyurulan bu müjdenin Kıbrıslı Türkler tarafından anlamsız ve komik bulunduğunu ifade etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu