KıbrısManşet

KKTC hentbolundaki sıkıntılar konuşuldu

KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, geçtiğimiz gün Katar Hentbol Federasyonu Başkanı Ahmed Mohammad Al Shaabi ile görüştü.

Bahadır Ayhan Katar Hentbol Federasyon Başkanı ile görüştü

Katar Hentbol Federasyonu Başkanı Al Shaabi aynı zamanda Asya hentbol federasyonu yardımcısı ve dünya hentbol federasyonu yönetim kurulu üyesi. Bosna Hersek’in Bogojna kentinde gerçekleşen görüşmede KKTC hentbol federasyonu başkanı Bahadır Ayhan, ülkede ki hentbolun durumu yanında, sıkıntıları da Al Shaabi’ye aktarma fırsatı buldu. Bahadır Ayhan’ın görüşme ile yaptığı açıklama şu şekilde;

“Katar hentbol federasyonu başkanı Ahmed Mohammad Al Shaabi ile Bosna Hersek’te görüşme fırsatım oldu. Kendisine Rum kesimiyle ilgili sıkıntıları aktarmakla birlikte 50 yılı aşkın süredir spor ambargolarına maruz kalındığını söyledim. Kendisinin Dünya hentbolunda söz sahibi olduğunu, dünya hentbol federasyonunun yönetim kurulu üyesi olduğunu, bu nedenle hentbolun dünyaya yayıldığı bu dönemde KKTC’yi görmezden gelmemeleri gerektiğini ifade etti. KKTC’de problem çözülene kadar hentbol oynayan gençlerin dünyada ki diğer ülke sporcularıyla hentbol oynaması gerektiğini Al Shaabi’ye aktardığını söyleyen Ayhan, kendilerinin siyasetçi değil spor adamı olduklarını, ülkedeki siyasi veya politik sorunun siyasetçi yada hükümet yetkililerinin işi olduğunu, bu sorunun ortadan kalkıncaya dek, ister olimpiyat bayrağı altında, ister IHF bayrağı altında yada EHF bayrağı altında sporcularının yer alması adına destek istedi. Sporun evrensel olduğunu din, dil, ırk ayırımı yapılmadan spor yapma özgürlüğü olduğunu Shaabi’ye aktardığını ifade eden Bahadır Ayhan, bununda olimpiyatların evrensel kuralı olduğunu belirtti. Hem kendilerini tanımayı hem de ülke hentbolunu tanıma adıan Al Shaabi’yi ülkeye davet ettiğini, Famagusta kupasında kendisini aralarında görmek istediğini belirten Ayhan, Shaabi’nin kendisini tanımaktan mutlu olduğunu, turnuvaya katılacaklarını Dünya hentbol federasyonu başkanı Hasan Mustafa ile de bu konuyu görüşeceklerini belirtirken, 5 Kasım tarihinde Antalya’da yapılacak olan 38. Dümya hentbol federasyonu kongresinde de KKTC hentbolunun yer alması için girişim yapacağını da sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu