KıbrısManşetSiyasetToplum

“KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliğine katılan Sivil Toplum Örgütleri, Azerbaycan temaslarını değerlendirdi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliğine katılan Sivil Toplum Örgütleri, ortak bir açıklama yaparak Bakü'de gerçekleştirdikleri temasları değerlendirdi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliğine katılan Sivil Toplum Örgütleri, ortak bir açıklama yaparak Bakü’de gerçekleştirdikleri temasları değerlendirdi.

KKTC Heyeti olarak Azerbaycan yetkilileri tarafından en üst düzey karşılandıklarından bahseden STÖ’ler burada Kıbrıs Türk toplumunun kültürünü tanıtma fırsatı yakaladıklarını açıkladı.

“YAPILAN BAZI GÖRÜŞMELER İŞ ANLAŞMASI İLE SONUÇLANDI”
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Tanıtım Günleri” kapsamında, Azerbaycan iş insanları ile KKTC sektör temsilcilerinin çok yararlı temaslar gerçekleştirdiği bahsedilen açıklamada, yapılan görüşmelerin bazılarının iş anlaşması ile sonuçlandığı belirtildi.

“TÜM RESMİ GÖRÜŞMELER BAĞLARIN VE TİCARİ İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNDE BÜYÜK ROL OYNAYACAK”
Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın görüşme hakkında açıklama yapan STÖ’ler; “Yapılan tüm resmi ve iş görüşmelerinin iki ülkenin tarihten gelen bağlarının daha da güçlenmesi ve ticari ilişkilerin gelişmesinde büyük bir rol alacağına inancımız tamdır” dedi.

Azerbaycan’da KKTC heyeti olarak en iyi şekilde ağırlandıklarını belirten Örgütler, “Gerek Cumhurbaşkanımıza gerekse Başbakanımıza ve nihayetinde de tüm heyete gösterilen ilgi, tarihten gelen kardeşlik bağlarımıza uygun, hatta bunun da ötesindeki bir sevgi ve saygı açık göstergesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Bu ilk adım ve ziyaretin, yakın gelecekte artacak karşılıklı görüşmelerle derin işbirliğine dönüşerek artarak devam edeceği bilgisini paylaşan Örgütler, Kıbrıs Türk iş insanları olarak, “ezber bozan bu ziyaret iş insanlarımızın dünya ile entegre olması adına atılan büyük bir adım olarak tarihteki yerini alacaktır” dedi.

Örgütler son olarak, KKTC’nin dünya ile entegre olma arzusuna olumlu karşılık veren Azerbaycan Devletine ve Devlet Başkanı İlham Aliyev’e teşekkürlerini iletti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu