EkonomiGenelKıbrısManşet

KKTC Merkez kredi kartı faizlerini sabit tuttu

KKTC Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını önümüzdeki üç aylık dönem için; Türk Lirası cinsi işlemlerde %1.99’da, döviz cinsi işlemlerde ise %0.93’te sabit tuttu. Böylece, Merkez Bankası üçüncü kez üç aylık dönem için faizleri aynı seviyede bıraktı.

Gecikme faiz oranları da değiştirilmezken Türk Lirası işlemlerde azami gecikme faiz oranı %2.49, döviz işlemlerde azami gecikme faiz oranı da %1.43 olarak uygulanacak.

Merkez Bankası önümüzdeki üç aylık dönemde geçerli olacak kredi kartı faiz oranlarını sitesinde yayımladığı bir duyuruyla ilan ederken, Resmi Gazete’de de yayımlanmasını sağladı.

KKTCMB, 58/2014 Sayılı “Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası” kapsamında, üç ayda bir kredi kartları azami aylık akdi ve azami aylık gecikme faiz oranlarını belirliyor.

KKTC Merkez Bankası, Haziran-Ağustos 2022 periyodu için kredi kartı faiz oranlarını şimdiki seviyelerine çıkarmıştı.

Mayıs sonunda ilan edilen kararla TL cinsi işlemlerde faiz oranları 49 puan artırılarak 1.50’den 1.99’a; TL gecikme faiz oranı da %2’den, %2.49’a çıkarılırken, döviz cinsi işlemlerin faiz oranları %1.09’dan %0.93’e indirilmişti.

30 Kasım tarihli duyuruyla KKTC Merkez’in açıkladığı rakamlar Mart 2023-Mayıs 2023 arasındaki üç aylık dönemde geçerli olacak.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu