EkonomiGenelKıbrısManşet

KKTC Merkez’den döviz karşılığı senet ihalesi

Merkez Bankası, ihaleyle bankalara 20 milyonluk ABD Doları, 50 milyonluk Euro ve 70 milyonluk İngiliz Sterlini ihraç edecek

KKTC Merkez Bankası, çeşitli döviz cinslerini içeren “Merkez Bankası Senedi” ihraç ihalesi açtığını duyurdu.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Merkez Bankası Senetleri İhalelerine Katılım Esasları çerçevesinde, 05 Temmuz 2021 günü Merkez Bankası Senetlerinin “yeniden ihracının” gerçekleştirileceği açıklandı.

Merkez’in “Bankalara Satış” yöntemiyle açtığı ihaleyle 20 milyonluk ABD Doları (USD), 50 milyonluk Euro ve 70 milyonluk İngiliz Sterlini (GBP) ihraç edilmesi hedefleniyor.

Yazılı duyuruda ihalenin, daha önce yapılan 91 gün vadeli USD, EURO, GBP cinsi ihalelerin yeniden ihracı olacağı ve sabit faizle gerçekleşeceği kaydedildi.

İhraç ihalesinin işleme geçiş tarihi (Valör) 6 Temmuz 2021 olarak belirtilirken, sona eriş tarihi (İtfa) 5 Ekim 2021 olarak belirlendi.

Ayrıca, itfa planı, “Merkez Bankası Senedi anapara ve faiz ödemesi vade bitiminde bir defada yapılacaktır.” şeklinde açıklandı.

Bankaların, KKTC Merkez Bankası e-işlem/MBS uygulaması üzerinden ihalelere teklif girişi yapabilecekleri belirtilen açıklamada, talep gelmesi durumunda ihale tutarının 2 katına kadar artırılabileceğine de yer verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu