KıbrısManşetSporToplum

KKTC MOK, Başbakan ile ülke sporunu görüştü

Başbakan Ünal Üstel, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü

MİLLİ OLİMPİYAT KOMİTESİ, BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL’İ ZİYARET ETTİ:
Başbakan Ünal Üstel, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü. Başbakan Ünal Üstel’e dün gerçekleşen kabulde, spordan da sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu eşlik etti. Başbakan Üstel, kabulde yaptığı konuşmada, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’ni uzun zamandır verdiği mücadeleden ve çalışmalarından dolayı tebrik ederek, Kıbrıs Türk gençliğinin uğradığı haksızlıklara işaret etti.

ÜSTEL: “SPORA VE SPORCUYA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
Başbakan Ünal Üstel, “Hükümetimiz spora ve sporcuya önem veriyor. Bu doğrultuda ülkemizde herhangi bir spor alanında faaliyet gösteren bütün federasyonlarımıza kapımız her zaman açıktır. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı spor faaliyetlerinde yer alan sporcularımıza, gerekse spor kulüplerinde ve farklı spor alanlarında faaliyet gösteren gençlerimize imkanlarımız dahilinde destek olmayı sürdüreceğiz. Ülke gençliğinin sporda önünü açmak için mücadele gösteren, farklı platformlarda yer alabilmemiz, sesimizi duyurabilmemiz için mücadeleye devam eden tüm federasyonlara teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“BU ÇABA ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ VE ÖNEMLİDİR”
Üstel, dünya tarafından KKTC’ye uygulanan ambargolara da işaret ederek, şunları kaydetti: “Maalesef dünya bize her konuda ambargo uygulamaya devam ediyor. Bu kabul edilemez. Ancak bu engellere rağmen federasyonlarımız gerek uluslararası spor müsabakalarına katılarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtmak adına ellerinden gelen çabayı sarf etmektedir. Gösterdikleri bu çaba ülkemiz için çok değerli ve önemlidir” diye de konuştu.

KOÇ’TAN ÖNEMLİ BİLGİLENDİRMELER
KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç ise Başbakan Ünal Üstel’e komitelerini kabul ettiği için teşekkürlerini sunarak komitenin kısa tarihçesi, dünü, bugünü ve geleceğe yönelik hedefleri ve projeleri hakkında bilgiler aktardı. Koç, bugüne kadar statik olarak adeta işlevsiz olan KKTC MOK’un son yıllarda tüzük değişikliği, federasyonların doğal üyelikten normal üyeliğe ve sürece dahil olmaları, Olimpizm Ödül Törenleri, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’nde çalışmalarını sürdüren sporcularımızın durumları, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile ilişkiler, Rum olimpik sporcunun Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) onaylı ve adamızın tamamını kapsayan projesi ile ilgili IOC’ye gönderilen mektup, Olimpiyat Evi Projesi, BM ve daimi üye ülkelerine Annan Planı’nda spor alanında verilen sözlerin tutulmasına yönelik yapılan etkinlik, Türkiye Milli takımlarında görev yapan sporcularımıza yapılması planlanan maddi ve manevi yardımlar hakkında da Başbakan’a bilgi verdi. Ziyarette ayrıca yaklaşık 10 yıldır verilmeyen KKTC MOK devlet katkısı da resmi bir talep yazısı ile yeniden talep edildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu