Diğer SporlarDünyaEğitimKıbrısManşetSporToplumTürkiye

KKTC MOK Tüzük Kurultayı yapıldı

KKTC Mili Olimpiyat Komitesi’nde (KKTC MOK) Tüzük Kurultayı bu sabah Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti.

KKTC Mili Olimpiyat Komitesi’nde (KKTC MOK) Tüzük Kurultayı bu sabah Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti.

KKTC MOK’un, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile uyumlu hale getirilen yeni tüzüğü oy birliği ile onaylandı.

Tüzük Kurultayı’nda 15 bireysel üye yanında KKTC MOK’a üyeliklerini yapan 9 federasyon olan Futbol, Tenis, Cimnastik, Hentbol, Voleybol, Üniversiteler, Halter ve Vücut, Engelliler ve Okçuluk federasyonlarının temsilicleri tüzük kurultuyında oy verdi.

YENİ TÜZÜĞE GÖRE:

KKTC MOK’un güncellenen ve IOC ile uyumlu hale getirilen yeni tüzüğüne göre bundan böyle KKTC MOK’ta federasyonların çok daha etkin bir temsiliyeti söz konusu olacak.

KKTC MOK yönetiminde 4 federasyon temsilcisi yer alacak.

Bundan sonra gerçekleşecek olan kişisel üyelikler, İslam Oyunları, Akdeniz Oyunları, Olimpiyat Oyunları, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında yarışmış ancak olimpik branş olması koşulu ile gerçekleşebilecek.

Bundan böyle olimpik spor branşı olmayan ve özerkliği bulunmayan federasyonlar, KKTC MOK’a üye olabilecek ancak oy hakları olmayacak. Fakat bu federasyonların temsilcileri, KKTC MOK’un alt komitelerinde görev yapma şansına sahip olabilecek.

BEKLENTİ BİR AN ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ

Büyük bir özveri ve uzun süren çalışmalar sonucu yeni tüzük onaylanırken KKTC MOK yönetimi, ivedilikle tüzüğü resmi makamlara gönderecek ve resmileşmesini bekleyecek.

Spor camiasının bu konudaki en büyük beklentisi de, yeni tüzüğün resmi makamlar tarafından zaman kaybedilmeden onaylanması ve resmi gazetede yayınlayarak bir an önce yürürlüğe girmesi olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu