GenelKıbrısManşetToplum

KKTC Polisi, huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla Kurban Bayramı tatili boyunca kesintisiz hizmette olacak!

Polis Genel Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliği için Kurban Bayramı tatili süresince 7/24 kesintisiz olarak hizmette olacaklarını belirtti.

Polis ayrıca Bayram süresince yoğunlaşacak olan trafikte can ve mal güvenlikleri açısından herkesin dikkatli olmasını söyleyerek alınması gereken önlemleri açıkladı.

Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılan mesaj mesajı şu şekilde;

Değerli Halkımız,
Hayatımızda vazgeçilmez bir önemi olan dini bayramlar; toplumsal birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği ve umutların canlandığı müstesna günlerden biridir. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşması, sorunların çözümünde de etkili olacağını unutmamalıyız.

Halkımızın Kurban Bayramını huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmesi için, Polis Genel Müdürlüğü olarak görev ve sorumluluklarımızın gerektirdiği tüm emniyet tedbirlerini almış bulunmaktayız.

Şikayetlerinizi ve yardım taleplerinizi değerlendirmek üzere, her zaman olduğu gibi bayram tatili süresince de “155 POLİS İMDAT, 199 İTFAİYE, 156 NARKOTİK” ve diğer telefon hatlarımız ile kesintisiz olarak 24 saat halkımızın hizmetinde olacağız.

Bayram tatili süresince yoğunlaşacak olan trafikte kendinizin, sevdiklerinizin ve başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemek için;
• Alkollü olduğunuz sürece araç kullanmayınız, gerekirse taksi hizmeti alınız.
• Hayatımızın hiçbir zamanında elimizden bırakmadığımız ancak, sürüş esnasında dikkati dağıtarak trafik kazasına sebep olan cep telefonları ile ilgili bağlantımızı araç kullanırken tamamen kesmeliyiz.
• Emniyet kemerinin hayat kurtardığını unutmayınız.
Emniyet Kemeri Yasası’nda Belirtildiği Gibi;
(1)Çocuk araç koltuğu bulunmayan motorlu araçlarda, 3 yaşından küçük çocukların taşınması yasaktır.
(2)Boyları 150 cm’den kısa olan çocukların, motorlu araçların ön koltuğuna oturması yasaktır.
(3)Boyları 135-150cm arasında olan çocukların, motorlu araçların arka koltuğunda oturup emniyet kemeri takması ve boyları 135 cm’den kısa olan çocukların ise arka koltuğa monte edilecek çocuk araç koltuğunda emniyet kemeri takması zorunludur.
(4)Motorlu araçlar içerisinde seyahat etmekte olan herkesin mutlaka emniyet kemeri takmasını sağlayınız.
• Süratli araç kullanmayınız. Trafikte önceliğiniz; “Sürat yapmak değil, gideceğiniz yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak” olsun.
• Motosiklet tipi (motorlu üç tekerlerkli, motobisiklet ve ATV dahil) araçları kullanan sürücüler ve yolcuların, can güvenliklerini sağlamak amacıyla “Koruyucu Kask” takmak zorunda olduklarını hatırlatırız.

Tüm halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimizle kutlar sağlıklı, huzurlu ve kazasız bir bayram geçirmenizi temenni ederiz.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu